Grilážka
Autor receptu: mojaradost
Ja robím grilážku na tento spôsob bez Salka, chutí vynikajúco.
25 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- 1. zmes: Práškový cukor, maslo a žľtky miešame vareškou nad parou do zhustnutia.
- 2. zmes: Kryštálový cukor skaramelizujeme a hneď pridáme pomleté orechy. Zmes ešte horúcu pridame do 1. zmesi a zmiešame ešte nad parou, aby sa spojili a aby všetko spolu zhustlo.
- Pripravíme si tortovú oblátku, na ktorú rozotrieme polovicu pripravenej spojenej zmesi. Priložíme druhú oblátku, ďalšiu polovicu zmesi a pritlačíme tretiu oblátku. Snažíme sa robiť rýchlo, nakoľko rýchlo tuhne. Zabalíme do alobalu, zaťažíme a nechame stuhnúť. Potom pokrájame na úhľadné rezy a namáčame šikmo do čokoládovej polevy.