Griláž

Autor receptu: sonijamt

Blížia sa vianočné sviatky a u nás - okrem iných dobrôt - nesmie na stole chýbať griláž. Je to recept, ktorý sa už roky používa v našej rodine a ešte sa mi nestalo, aby sa mi nevydarila.

Suroviny

Postup

  1. Cukor v hrnci upálime na karamel. Cukor sa MUSÍ ÚPLNE rozpustiť, v opačnom prípade sa mnohé gazdinky sťažujú, že v griláži majú hrče cukru a to isté platí aj po podaní Salka.
  2. Keď je cukor rozpustený, pridáme Salko a s veľkou trpezlivosťou ho vymiešame na HLADKÚ masu. Potom pridáme maslo, miešame, až kým sa nerozpustí a pridáme orechy. Premiešame, odstavíme a naplníme oplátky.
  3. Na noc zaťažíme a na druhý deň môžeme ozdobiť čokoládovou polevou.