Foto: 2010
Grecka letna verzia fazulovej polievky, vegetarianska , dietna , ziadne klobasy a udene maso.
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu, fazulu umyjeme pod tecucou vodou. Dame do hrnca s vodou ( mnozstvo vody zalezi aka husta bude).My davame cca. 2 litre .Dame varit nakrajame si vsetku zeleninu pridame do hrnca s bobkovym listom po pol hodine pridame aj paradajky a pretlak.Varime pokial nie je fazula makka. 5 minut pred koncom pridame nakrajanu petrzlenovu vnat a olivovy olej.Ochutime podla potreby.
- 2
Servirujeme s cerstvym chlebom , u nas aj s fetou ale tradicne sa pridava este dobry olivovy olej priamo do taniera a podla chute aj citronovu stavu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skoro is trafila pouzil som jeho profesionalny fotoaparat digitalnu zrkadlovku Canon .Kvalita sa neda porovnat ale aj cena ( niekolko tisic $)
presne mas pravdu ani my si citron nedavame aj ked vsetci domaci si davaju...inak ta feta je vyborna ale u nas trochu kyslej smotany tiez nahradi.
To je asi tak minuly rok sme boli vo Finsku a tam si davali horcicu VSETCI domaci do fazulovej....iny kraj iny mrav.