Grécka polievka Fasolada

2010 - bez fotky2010, 14. júla 2010
Grécka polievka Fasolada
Foto: 2010

Grecka letna verzia fazulovej polievky, vegetarianska , dietna , ziadne klobasy a udene maso.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
3 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2  lyzice
3
 hrst
5  lyzic

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu, fazulu umyjeme pod tecucou vodou. Dame do hrnca s vodou ( mnozstvo vody zalezi aka husta bude).My davame cca. 2 litre .Dame varit nakrajame si vsetku zeleninu pridame do hrnca s bobkovym listom po pol hodine pridame aj paradajky a pretlak.Varime pokial nie je fazula makka. 5 minut pred koncom pridame nakrajanu petrzlenovu vnat a olivovy olej.Ochutime podla potreby.

  2. 2

    Servirujeme s cerstvym chlebom , u nas aj s fetou ale tradicne sa pridava este dobry olivovy olej priamo do taniera a podla chute aj citronovu stavu.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Zeleninové jedlá, Grécka kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Robievam podobnú, len so zeleninou a veľmi ma zaujala tvoja verzia...určite ju vyskúšam
Fasolada...hned som si myslela, ze to bude nieco z fazule :) recept sa mi velmi paci a aj foto je krasne