Grankáčiky v tortovej forme (fotorecept)

Autor receptu: iva63

Recept veľmi jednoduchý.Klasické nie však veľmi sladké brioškové cesto som naplnila grankom a upiekla som plnené briošky v tortovej forme. Keď už dnes máme ten magický dátum "piatok 13teho" padla mi vhod práve forma v tvare podkovy. Už dávno som túto tortovú formu nepoužila! A tak vznikli "grankáčiky v podkovičke pre šťastie"-:)))

12
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ľanovou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút
  2. vykysnuté cesto dáme na dosku
  3. rozdelíme cesto na 50g kúsky
  4. z uvedeného množstva surovín som mala 12 kusov
  5. každý bochník ešte raz dôkladne premiesime
  6. vyvaľkáme do obdĺžnika
  7. pridáme granko, kryštálový cukor
  8. polejeme roztopeným maslom
  9. stočíme po dĺžke
  10. ukladáme do formy...formu potrieme maslom, olejom alebo použijeme papier na pečenie
  11. pomocou nožníc trikrát nastrihneme každý bochník
  12. potrieme rozšľahaným žĺtkom
  13. prikryjeme ľanovou utierkou a necháme kysnúť tak dlho pokým nie je rúra na pečenie teplá
  14. pečieme na 180 stupňov 25 minút..doba je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
  15. upečené ihneď natrieme z vrchu roztopeným maslom a necháme vo forme vychladnúť
  16. koláčiky chutia ako briošky...samozrejme, že sa dá použiť aj iná náplň ako napríklad nutela, lekvár, mak atď..taktiež môžu byť briošky úplne prázdne, čisté...tiež chutia výborne
  17. prajem dobrú chuť!
  18. -:)