Gnocchi v smotanovej omáčke s lososom

Autor receptu: babsicok

Mala som v chladničke gnocchi a nevedela som čo s nimi. Včera na večeru bol grilovaný losos a jedna väčšia filetka zostala a tak vznikol nápad na takýto šmak :)

2-3
porcie
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety z lososa umyjeme, stiahneme z kože a nakrájame na menšie prúžky, kocky alebo hocijaký iný tvar aký nám výjde :) Na panvičke si na masle do zlatista opražíme cibuľku, potom na plátky na krajaný cesnak a nakoniec pridáme lososa.
  2. Dáme variť do osolenej vriacej vody gnocchi. My robíme doma aj naše domáce, ale nie vždy sa nám chce. Teraz sme mali chladené gnocchi ktoré sa dali variť na 3 minúty do vody a hotovo :) Keď je losos opražený, zalejeme smotanou na šlahanie, pridáme soľ, korenie a šťavu z citróna podľa chuti. Necháme dlhšie prevrieť nech omáčka trošku zhustne. Gnocchi scedíme, primiešame do omáčky a na vrch posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť