Gingerbread - vianočné pečivo

aghovanikola - bez fotkyaghovanikola, 27. novembra 2014

Recept je originál z Anglicka :-)

30
porcií
15 minút
príprava
8 minút
na 160 °C

Suroviny

75 g prírodný
1 PL
2 PL
1 PL
1 ČL mletá
1 ČL mletý
95 g
1/2 ČL
225 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hnedý cukor, zlatý sirup a melasu dáme do hrnca. Zapneme na mierni oheň pridáme maslo a začneme pomaly variť. Postupne pridávame vodu, mletú škoricu, zázvor a sódu bikarbonu.

  2. 2

    Keď sa maslo roztopí a máme jemnú zmes, oheň dáme na najslabší plamienok a pridávame pomaly preosiatu múku. (stále miešame). Vznikne nám cesto.

  3. 3

    Cesto vyvalkáme (musí byť teplné) na pomučenej doske. (skôr tenšie ako hrubšie). Cesto dáme piecť na 8-10 minút. Nesmie tam byť príliš dlho lebo stvrdne. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre