Recept je originál z Anglicka :-)
30
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
8 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Hnedý cukor, zlatý sirup a melasu dáme do hrnca. Zapneme na mierni oheň pridáme maslo a začneme pomaly variť. Postupne pridávame vodu, mletú škoricu, zázvor a sódu bikarbonu.
- 2
Keď sa maslo roztopí a máme jemnú zmes, oheň dáme na najslabší plamienok a pridávame pomaly preosiatu múku. (stále miešame). Vznikne nám cesto.
- 3
Cesto vyvalkáme (musí byť teplné) na pomučenej doske. (skôr tenšie ako hrubšie). Cesto dáme piecť na 8-10 minút. Nesmie tam byť príliš dlho lebo stvrdne. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu