Gingerbread - vianočné pečivo
Autor receptu: aghovanikola
Recept je originál z Anglicka :-)
30 porcií |
15 minút príprava |
8 minút na 160 °C |
Postup
- Hnedý cukor, zlatý sirup a melasu dáme do hrnca. Zapneme na mierni oheň pridáme maslo a začneme pomaly variť. Postupne pridávame vodu, mletú škoricu, zázvor a sódu bikarbonu.
- Keď sa maslo roztopí a máme jemnú zmes, oheň dáme na najslabší plamienok a pridávame pomaly preosiatu múku. (stále miešame).
Vznikne nám cesto.
- Cesto vyvalkáme (musí byť teplné) na pomučenej doske. (skôr tenšie ako hrubšie).
Cesto dáme piecť na 8-10 minút. Nesmie tam byť príliš dlho lebo stvrdne.
Dobrú chuť :-)