Gazdovské zemiaky, ako ich robím ja fotorecept
Foto: jazavka
Mám rada všetky jedlá, kde idú typické slovenské pochúťky - ako je bryndza, slanina, kyslá smotana. Niekedy som podobné zemiaky jedla v Podhájskej, ale Zobraziť celý popisMám rada všetky jedlá, kde idú typické slovenské pochúťky - ako je bryndza, slanina, kyslá smotana. Niekedy som podobné zemiaky jedla v Podhájskej, ale ich receptúru neviem, tak som si ich prispôsobila vlastným chutiam. Verím, že zachutia aj Vám. Podávam ich ako hlavné jedlo, je sýte.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Uvaríme si na menšie kúsky nakrájané ošúpané zemiaky v osolenej vode, do ktorej pridáme aj rascu. Na pekáči v ktorom budeme piecť zemiaky si popražíme slaninku - hore na šporáku.
-
2
Uvarené zemiaky zlejeme a pridáme ku slaninke, dobre premiešame, ak je potrebné môžeme dosoliť a dáme zapiecť do rúry.
-
3
Pokiaľ sa nám zemiaky pečú, očistíme si cibuľku, nakrájame na väčšie kúsky a dáme speniť na maslo.
-
4
v miske si zmiešame jednu pochúťkovú (kyslú) smotanu s jednou bryndzou
-
5
Po upečení zemiakov pridáme k ním opraženú cibuľku, poriadne premiešame, dáme na tanier a prelejeme bryndzou. Prajem dobrú chuť.
A nedavno som tu "objavil" moznost hviezdickovania. Tak davam za plny pocet. Kvoliva jednoduchosti (takmer jednohrncovej) a poctu/kombinacii pouziteho materialu.