Gazdovské zemiaky, ako ich robím ja (fotorecept)

Autor receptu: jazavka

Mám rada všetky jedlá, kde idú typické slovenské pochúťky - ako je bryndza, slanina, kyslá smotana. Niekedy som podobné zemiaky jedla v Podhájskej, ale ich receptúru neviem, tak som si ich prispôsobila vlastným chutiam. Verím, že zachutia aj Vám. Podávam ich ako hlavné jedlo, je sýte.

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si na menšie kúsky nakrájané ošúpané zemiaky v osolenej vode, do ktorej pridáme aj rascu. Na pekáči v ktorom budeme piecť zemiaky si popražíme slaninku - hore na šporáku.
  2. Uvarené zemiaky zlejeme a pridáme ku slaninke, dobre premiešame, ak je potrebné môžeme dosoliť a dáme zapiecť do rúry.
  3. Pokiaľ sa nám zemiaky pečú, očistíme si cibuľku, nakrájame na väčšie kúsky a dáme speniť na maslo.
  4. v miske si zmiešame jednu pochúťkovú (kyslú) smotanu s jednou bryndzou
  5. Po upečení zemiakov pridáme k ním opraženú cibuľku, poriadne premiešame, dáme na tanier a prelejeme bryndzou. Prajem dobrú chuť.