Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou

havino - fotkahavino, 23. februára 2014
Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou
Foto: havino

Určite ich všetci poznáte, možno ste ešte také nepiekli, alebo pozabudli na ne, ako ja. Nakoľko je ešte zimné obdobie, aj ked vonku to tak nevyzerá, stále je čas využitia kyslej kapusty. Na vareche sú bravčové roládky, ale každý recept je iný. Ponúkam tieto jednoduché na inšpiráciu.

90 minút
na 200 °C

Suroviny

4-5 strúčikov
 plátky
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku, narežeme na pláty, vyklepeme, posolíme, pokoreníme. Na panvici usmažíme na drobno pokrájanú slaninu, tú som pozabudla odfotiť, pridáme kyslú kapustu, na drobno pokrájanú klobásu, stačí prehriať, zmiešať so slaninou a klobásou, dochutíme soľou, korením. Každý plát naplníme kyslou kapustou, boky mäsa preložíme do vnútra rolády, stočíme a pripneme ihlicou, špáradlom. Uložíme do pekáča. Povrch rolád posypeme mletou červenou paprikou, mletou rascou, podlejeme deci vody a dáme piecť prikryté na 200C.

    Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou - obrázok 1
  2. 2

    Po 3/4 hodine, aj hodine, vyberieme z rúry, výpek zlejeme do hrnca, posypeme posekaným cesnakom. Rolády pooblievame výpekom, pokladieme na ne plátky anglickej slaniny a odokryté necháme zapiecť cca 15 min. Odliatý výpek v hrnci zahustíme jednou kávovou lyžičkou solamylu rozmiešaného v troške vody, nemáme radi vodové šťavy, len mierne zahustiť. Necháme prejsť varom a zahusteným výpekom prelejeme rolády v pekáči. Podávame so zemiakovou kašou, celými varenými zemiakmi, podľa chuti.

    Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou - obrázok 2
  3. 3

    Nuž a na záver, kalórií plný tanier, ja viem, ale akční chlapi, ako mám ja doma troch znesú, ani jedna sa na nich neprilepí a cholesterol z jedla tiež zatiaľ úspešne likvidujú. Dobrú chuť, ak vyskúšate.

    Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
No konečne @havinko moja ľúbezná, že si aj Ty pridala niečo z Tvojej kuchyne... ja viem ťažko pri Tvojom tempe s foťákom sa v kuchyni krútiť, ale musím uznať, že raz za čas keď dáš, tak to za to stojí... parádne jedlo, dnes to u Vás muselo úžasne voňať a dom bol plný spokojných s chuťou najedených chlapov. Musím priznať, že som už rolovala všeličo, ale túto kombináciu ešte nie, takže ukladám a Ty ma poznáš, vieš, že nebude dlho trvať a budeš tu mať odo mňa hlásenie aj s fotodokumentáciou :) A to, že to máš u mňa za 5* Ti hádam ani písať nemusím :)
Takže mäso s mäsom, mäsom a mäsom. Hm.. môj mäsožravec ťa za tento recept bude milovať!