Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou

havino - fotkahavino, 23. februára 2014
Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou
Foto: havino

Určite ich všetci poznáte, možno ste ešte také nepiekli, alebo pozabudli na ne, ako ja. Nakoľko je ešte zimné obdobie, aj ked vonku to Zobraziť celý popisUrčite ich všetci poznáte, možno ste ešte také nepiekli, alebo pozabudli na ne, ako ja. Nakoľko je ešte zimné obdobie, aj ked vonku to tak nevyzerá, stále je čas využitia kyslej kapusty. Na vareche sú bravčové roládky, ale každý recept je iný. Ponúkam tieto jednoduché na inšpiráciu.

90 minút
na 200 °C

Suroviny

4-5 strúčikov
 plátky
1 ČL




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku, narežeme na pláty, vyklepeme, posolíme, pokoreníme. Na panvici usmažíme na drobno pokrájanú slaninu, tú som pozabudla odfotiť, pridáme kyslú kapustu, na drobno pokrájanú klobásu, stačí prehriať, zmiešať so slaninou a klobásou, dochutíme soľou, korením. Každý plát naplníme kyslou kapustou, boky mäsa preložíme do vnútra rolády, stočíme a pripneme ihlicou, špáradlom. Uložíme do pekáča. Povrch rolád posypeme mletou červenou paprikou, mletou rascou, podlejeme deci vody a dáme piecť prikryté na 200C.

    Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou - obrázok 1
  2. 2

    Po 3/4 hodine, aj hodine, vyberieme z rúry, výpek zlejeme do hrnca, posypeme posekaným cesnakom. Rolády pooblievame výpekom, pokladieme na ne plátky anglickej slaniny a odokryté necháme zapiecť cca 15 min. Odliatý výpek v hrnci zahustíme jednou kávovou lyžičkou solamylu rozmiešaného v troške vody, nemáme radi vodové šťavy, len mierne zahustiť. Necháme prejsť varom a zahusteným výpekom prelejeme rolády v pekáči. Podávame so zemiakovou kašou, celými varenými zemiakmi, podľa chuti.

    Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou - obrázok 2
  3. 3

    Nuž a na záver, kalórií plný tanier, ja viem, ale akční chlapi, ako mám ja doma troch znesú, ani jedna sa na nich neprilepí a cholesterol z jedla tiež zatiaľ úspešne likvidujú. Dobrú chuť, ak vyskúšate.

    Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
No konečne @havinko moja ľúbezná, že si aj Ty pridala niečo z Tvojej kuchyne... ja viem ťažko pri Tvojom tempe s foťákom sa v kuchyni krútiť, ale musím uznať, že raz za čas keď dáš, tak to za to stojí... parádne jedlo, dnes to u Vás muselo úžasne voňať a dom bol plný spokojných s chuťou najedených chlapov. Musím priznať, že som už rolovala všeličo, ale túto kombináciu ešte nie, takže ukladám a Ty ma poznáš, vieš, že nebude dlho trvať a budeš tu mať odo mňa hlásenie aj s fotodokumentáciou :) A to, že to máš u mňa za 5* Ti hádam ani písať nemusím :)
katka78
Takže mäso s mäsom, mäsom a mäsom. Hm.. môj mäsožravec ťa za tento recept bude milovať!
stacy77777
perfektný obed,krásne nafotené, s kyslou kapustou som veru neskúšala roládky,KK
zdenka1009
Z dnešnej nedeľnej ponuky, by mi najviac chutil tvoj obed voňavý,šťavnatý a pekne spracovaný...stojí za to, si ho urobiť:-)
anina6
@havino aj mne sa páči tvoj recept, kombinácia mäska s kyslou kapustou a k tomu zemiakové pyré, určite si tvoj recept vyskúšam.
tatranka
Milujem tohto tipu recepty a sú mi veľmi blízke.Myslím,že si aj manžel príde dostatočne na svoje.Tanier lákavo vyzerá a určite aj tak dobre chutí.A keďže si podávala k tomu piré,to je môjho manžela favorit medzi úpravou zemiakov.
Veľmi pekný recept.5*
pusta
@havino - tánička drahá, tak toto ma teda dostalo :-) :P
úžasné papaníčko, zalizujem sa až za ušami:-)))
*****
afataga
nieco podobne som uz jedla, ale nevarila, takze mala by som to napravit, vyzera to vyborne, ale si setrila slaninou :-)
kukulienka71
@havino ,veru je to výborné jedlo na gazdovský spôsob aj s vhodne vybranou prílohou,tie pospájané chute,to môže byť paráda!*****,musím vyskúšať.
havino
to som rada, že vás budem inšpirovať, tak ako sa ja inšpirujem od vás milé varecháčky moje, dakujem každej jednej za komentár, za pochvalu, začala som variť a ma tak napadlo, kuknem na varechu či tu niečo také je, je, ale každý je iný a ja som tak jednoduchšie len, ešte by som do výpeku aj cibuľu dala, ale môj najstarší by nosom ohrňal, mala som v pláne, že usmaženú cibuľku len dám na zemiaky, ale ani k tomu som sa už nedostala, dá sa aj tak
tiginko
krkovička+slanina+klobása+kyslá kapusta k sebe jednoducho patria a čokoľvek sa z nich vykúzli, tak je to vždy bez debaty výborná bašta. Tak ako tvoja @havino :-)
kimlo
Fantasticke jedlo! Tolko antioxidantov pokope na jednom tanieri som uz dlho nevidel... Nema to chybu! 5*
medovnicek
no a teraz si mi dala inšpiráciu na varenie na budúci víkend, vďaka za recept, veľmi ma oslovil
havino
dakujem vám za komentáriky, ved totok ludkovia bašta, pre chlapov !!
@kimlo , vdaka, už len zelený čaj k nim chybuje :D, alebo zakysanka, či čo sa to tam použilo
@medovnicek , vyskúšaj, jednoduché, rýchle, ozaj chutné, ako baby píšu, ved to k sebe pasuje všetko, no len kalorické

gabriele
vcera nieco podobne varil Zidek v relacii Nebicko v papulke...ale mal to take prekombinovane...daval tam este aj smotanu...tusim aj susene slivky...ta Tvoja verzia sa mi zda omnoho lepsia....urcite ju vyskusam :)
alex37
krásne, jednoduché, môj chlap je tiež fanúšik krkovičky, robievam podobné, vyskúšam aj podľa teba, pre zmenu :-), *****, KK
lusinkab
Tak toto ja teda nepoznam :-) ale uz oblizujem obrazovku :-)))))) vsetko co mam veeeelmi rada tak tam je takze urcite musim vyskusat ach normalne si tu chut viem predstavit. Velka vdaka za receptik urcite si na tom pochutname.
mariamka
vyborne! jednoduche, slovenske a riadne provokacne!! :))
elysa
za toto by Ťa dvaja z mojich chlapov na rukách nosili, takže niekedy to odo mňa na tanier dostanú, kk+*****:))
havino
dakujem za písmenká, som rada, že sa vám páčia, ja som ich rok hádam nerobila a veru je to chlapské jedlo, jednoduché, nie veľa roboty @vare šky moje, veru tak, ja len pol rolky v tomto prípade a DOSŤ, môj si šmakuje ešte teraz momentálne, nespravodlivé, ale čo už
@katka , ja som vedela, že tu je tvoj receptík, kukla som aj včera ešte pre istotu, len ty s ryžou, iný s mrkvou, tak som ho pridala, ja som tie tvoje s ryžou zas zabudla vyskúšať, aj včera som sebe mohla, ale zabudla som
kata50
@havino vyskúšaj aj s ryžou. Nie veľa ryže, ale trochu posypať a chutí to zase ináč. Držím palce, nech sa ti darí :-)
marcy
mňááám,nemá chybu....ďakujem za inšpiráciu :-)
@kata50 mužovi určite sem-tam ryža bude chutiť :-)
kukulienka71
Táni, slaniny a klobásky sme si užili za uplynulé dni, tak som plnila kvalitnou šunkou, kapustou a sušenými slivkami, dala som br. stehno a piekla 60 min. Pyré len s maslom, bez mlieka, super to bolo, šťavy viacej, lebo som trocha polievkou podliala, no výborné! Ďakujem za inšpiráciu

havino
@kukulienka , ja sa ospravedlňujem, netušila som, že si mi tu pridala komentár a krásne foto. Ja to mám komplikovanejšie s oznamovacími mailami, chodia na gmail a potom na hotmail a ked nepríde nič z gmaila, kde to zostane v spame, ako mi teraz Andrejka naša poradila, tak ani netuším, gmail ani neotváram. Som rada, že som Ťa inšpirovala, ved plnky podla chuti si dáme. Vyzerajú veľmi vábne a skúsim so slivkou ku kapuste aj ja. Už ubúda zo súda, máme domácu a chutnú už. dakujem a teším sa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia