Foto: tkatka
Dnes sme pozvaný na guláš party, tak som niečo vymyslela :)))
porcií
príprava
Suroviny
12 ks |
|
Tvarohová plnka: | |
50 dkg |
|
5 PL |
|
1/2 bal. |
|
125 ml |
|
1 PL |
|
1 PL studená |
|
Gaštanová plnka: | |
25 dkg |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
125 ml |
|
1 PL |
|
1 PL studená |
|
Na vrch: | |
1 bal. |
|
180 ml studené |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Dlhé piškóty dáme na dno tortovej formy.
-
2
Tvaroh, práškový a vanilkový cukor vymiešame na hladko. Gaštanové pyré, práškový cukor, rum tiež vymiešame. Do oboch pridáme vyšľahanú šľahačku. Zamiešame. Želatínu dáme do hrca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesy, zamiešame a hned pridáme do ostatnej zmesy. Obe želatíny urobíme zvlášť.
-
3
Tvarohovú plnku navrstvíme na piškóty.
-
4
Gaštanovú plnku navrstíme na tvarohovú plnku. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
5
Šľahačku v prášku vymiešame s mlieko, navrstvíme na gaštanovú plnku. (Kto má šľahačku na šľahanie môže použiť na vrch, ja som už nemala tak som dala práškovú). Dáme do chladničky schladiť.
-
6
Vrch môžeme posypať grankom alebo podľa chuti. :))) Podávame :)))
Diskusia k receptu