Gaštanovo-smotanová torta

Autor receptu: janette4

Tento recept som našla minulý rok na internete,keď mi cukrárka spravila tortu,ktorá sa nedala jesť.Hľadala som niečo,čo by som zvládla aj ja.robila som ju synovi k narodeninám a odvtedy ju musím robiť celej rodine a známym,lebo je fantastická.Kto má rád radšej niečo kyselkavé ako veľmi sladké,určite si príde na svoje.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista,pridáme múku,kypr.prášok,kakao.Vlejeme do tortovej formy(priem.20cm)vymazanej maslom a vysypanej múkou,dáme piecť na 180st.,asi 15-20min.Necháme vychladnúť.Pomocou nitky prerežeme na polovicu. Prekrojené piškóty natrieme džemom a časťou gaštanovej plnky, priklopíme a zvyšnou plnkou natrieme vrch a boky.Necháme trochu stuhnúť. Piškóty si nožom upravíme na požadovanú dĺžku a obložíme ňou tortu kolom dokola.Vrch torty natrieme smotanovou plnkou a dodekorujeme.Obviažeme stuhou,aby nám piškóty lepšie držali.
  2. v priereze
  3. a finiiito