Gaštanovo-orechové podkovičky

Autor receptu: medovnicek

Aj tento recept mám z www.najpecenie.sk

30
porcií

Postup

  1. Múku, cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný palmarin, vanilkový cukor, žĺtok, mleté vlašské orechy, badián a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zmiesime tuhé cesto, ktoré necháme v chlade odležať 3 hodiny alebo do druhého dňa.
  2. Po odležaní rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme podkovičky. Pri teplote 180 C pečieme cca 7-10 minút.
  3. Po upečení a vychladnutí nastriekame gaštanový krém a necháme stuhnúť.
  4. Gaštanový krém: smotanu prevaríme a vlejeme do mliečnej čokolády, rozpustíme, pridáme gaštanové pyré a Baileys. Rozmiešame a nakoniec zašľaháme zmäknuté maslo a heliu. Vyšľaháme v hladký krém.
  5. Po stuhnutí máčame do čokolády a ozdobíme vlašským orechom. Z tejto dávky vyjde 30 ks podkovičiek.