Gaštanovo-čokoládový dezert (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Milovnici gastanoveho pyre si urcite na tomto skvelom dezerte pochutnaju. A nielen pochutnaju, ale budu sa az za usami zalizovat. Naozaj. Neprehanam. Verte mi, ze ked som isla robit druhu plnku, kde sa do gastanoveho pyre pridava marhulovy dzem , mala som obavy z tejto kombinacie. Moje obavy vsak skoncili pri ochutnani prveho susta plnky. To vam je taka dobrotaaaaaaaaa.... Samozrejme najlepsie chuti na druhy den a poriadne schladeny, taky rovno z chladnicky. rozpis je do formy na biskupsky chlebik 22x11 cm.

10
porcií

Postup

  1. Ako prve si nad parou za obcasneho premiesania roztopime cokoladu s 1 KL oleja. Dlhe piskoty ( 26 kusov) ocokoladujeme a nechame na mriezke zatuhnut cokoladu.
  2. Gastanove pyre rozmiesame vidlickou a ochutime rumom a praskovym cukrom podla chuti. Pridame mascarpone, zvysok roztopenej cokolady a dobre premiesame.
  3. Formu vystelieme potravinarskou foliou. Mlieko mierne zahrejeme, aby sa cukor rozpustil a ochutime rumom, prip. rumovou esenciou. Piskoty namocime do mlieka a vylozime pozdlzne dno formy.
  4. Na piskoty ( neocokoladovane) natrieme gastanovo-cokoladovu plnku.Vnutornu stranu formy vylozime ocokoladovanymi piskotami . Gastanovo-cokoladovu plnku prikryjeme druhou vrstvou neocokoladovanych, v mlieku namocenych piskot. Namacame kratko, iba jednu stranu , aby sa piskoty velmi nerozmocili.
  5. Druhe gastanove pyre rozmiesme s marhulovym dzemom. Ochutime rumom alebo rumovou esenciou. Cukor uz nie je potrebne pridavat, dzem dostatocne osladi plnku.
  6. Slahackovu smotanu vyslahame dotuha. Asi 3-4 PL odoberieme na ozdobenie vrchu a zbytok slahacky opatrne vmiesame do gastanovo-marhulovej plnky. Gastanovo-marhulovu plnku navrstvime na piskoty.
  7. Previsajucou castou potravinarskej folie dezert prikryjeme a odlozime do chladnicky minimalne na 2-3 hodiny.
  8. Pred podavanim ozdobime zbytkom slahacky a posypeme coko hoblinkami.
  9. Plnka pekne stuhne a dezert sa dobre kraja a este lepsie chut.
  10. Prajem vam skvely chutovy zazitok!!!!!!!!!!!