Gaštanové guľôčky (60 ks)

Autor receptu: samodexter

Tieto guľôčky robíme hlavne v čase medzi sviatkami .. prípadne ako rýchle občerstvenie Používame dve varianty "polevy" - čokoládovú a v orechoch

60
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pomelieme si detské piškóty a zmiešame ich s gaš. pyré a maslom. Pridáme (R)UM-ovú arómu, práškový a vanilínový cukor. Vypracujeme na súvislú hmotu.
  2. Pomocou čajovej lyžičky tvarujeme guľôčky s priemerom cca 2,5 cm.
  3. Poleva 1: Roztopíme čokoládu a maslo a následne guľôčky oblievame nerovnomerne z hora tak aby spodná strana ostala bez polevy. Dodatočne možeme každú guľku dozdobiť orechom - mandlou. Necháme odstáť cca 1-2 hodiny v chladničke, uložíme do papierových košíčkov a dobrú chuť .
  4. Poleva 2 : Hotové guľky pováľame v zomletých orechoch. Uložíme do papierových košíčkov a dobrú chuť .