Gaštanové guľôčky (60 ks)
Autor receptu: samodexter
Tieto guľôčky robíme hlavne v čase medzi sviatkami .. prípadne ako rýchle občerstvenie
Používame dve varianty "polevy" - čokoládovú a v orechoch
60 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Pomelieme si detské piškóty a zmiešame ich s gaš. pyré a maslom.
Pridáme (R)UM-ovú arómu, práškový a vanilínový cukor.
Vypracujeme na súvislú hmotu.
- Pomocou čajovej lyžičky tvarujeme guľôčky s priemerom cca 2,5 cm.
- Poleva 1:
Roztopíme čokoládu a maslo a následne guľôčky oblievame nerovnomerne z hora tak aby spodná strana ostala bez polevy.
Dodatočne možeme každú guľku dozdobiť orechom - mandlou.
Necháme odstáť cca 1-2 hodiny v chladničke, uložíme do papierových košíčkov a dobrú chuť .
- Poleva 2 :
Hotové guľky pováľame v zomletých orechoch.
Uložíme do papierových košíčkov a dobrú chuť .