Gaštanové dukáty so šľahačkou
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 23. februára 2014
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 23. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vo vhodnej nádobe rozdrobíme gaštanové pyré, pridáme cukor, rum a roztopené maslo.
- 2
Takto pripravenú masu dobre premiešame a mokrými rukami tvarujeme dukáty asi 0,5 cm vysoké, ktoré ukladáme na plech.
- 3
Pripravené dukáty vložíme na 20 minút do chladničky, aby stuhli. Do nádoby vlejeme šľahačkovú smotanu a metličkovým mixérom miešame do zhustnutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu