Gaštanová torta
Autor receptu: tardis
Recept je starší, ale upravila som ho podľa seba, keď som raz robila tortu pre neterku a
mala som problém, čo do nej dať, lebo to bolo na poslednú chvíľu. Torta je výborná,
pomerne lacná a všetkým chutila.
16 porcií |
45 minút príprava |
60 minút na 180/150 °C |
Postup
- Cesto: Múku vymiešame s maslom, práškovým cukrom a žĺtkom na hladké cesto. Na pol hodinu dáme prikryté do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
- Pnka: Vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny, pridáme žĺtky, vanilkový cukor a škoricu, vmiešame gaštanové pyré a nakoniec pomaly pridáme vyšľahaný sneh zo všetkých bielkov. Dobre premiešame. Môžeme nakvapkať rum.
- Formu na tortu dobre namastíme a posypeme múkou a rukou vtlačíme kropus a rovnomerne rozotrieme. Ide to ťažšie, cesto sa láme, treba troška trpezlivosti. Dáme do predhriatej rúry na 10min. zapiecť.
Vyberieme, natrieme korpus džemom a naplníme gaštanovou masou, dáme znova piecť na
150 stupňov ešte na 50 min.
Koláč vyberieme a posypeme práškovým cukrom.