Gaštanová torta

Autor receptu: tardis

Recept je starší, ale upravila som ho podľa seba, keď som raz robila tortu pre neterku a mala som problém, čo do nej dať, lebo to bolo na poslednú chvíľu. Torta je výborná, pomerne lacná a všetkým chutila.

16
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 180/150 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku vymiešame s maslom, práškovým cukrom a žĺtkom na hladké cesto. Na pol hodinu dáme prikryté do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Pnka: Vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny, pridáme žĺtky, vanilkový cukor a škoricu, vmiešame gaštanové pyré a nakoniec pomaly pridáme vyšľahaný sneh zo všetkých bielkov. Dobre premiešame. Môžeme nakvapkať rum.
  3. Formu na tortu dobre namastíme a posypeme múkou a rukou vtlačíme kropus a rovnomerne rozotrieme. Ide to ťažšie, cesto sa láme, treba troška trpezlivosti. Dáme do predhriatej rúry na 10min. zapiecť. Vyberieme, natrieme korpus džemom a naplníme gaštanovou masou, dáme znova piecť na 150 stupňov ešte na 50 min. Koláč vyberieme a posypeme práškovým cukrom.