Gaštanová torta pečená

Autor receptu: aknell30

vynikajúca torta, treba vyskúšať:-))

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oddelíme bielka od žĺtkov, bielka vyšľaháme samostatne, žĺtka šľaháme s cukrom, pridávame 4 PL vody, prášok do pečiva a nakoniec 4 PL hladkej múky. Nakoniec ešte jemne vmiešame bielka. Dáme piecť do vymastenej a pomúčenej formy na tortu. Pečieme na 180°C 15 min.Ešte horúci korpus pokvapkáme tuzemským umom a potrieme napr.marhuľovým džemom.
  2. Plnka pozostáva z uvareného vanilkového pudingu, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Potom vmiešame gaštanové pyré. Natrieme na korpus.
  3. Na záver potrieme vyšľahanými šľahačkami so stužovačom. Navrch postrúhame čokoládu na varenie alebo posypeme grankom. Necháme odstáť v chlade aspoň 6 hodín.