Gaštanová torta pečená
Autor receptu: aknell30
vynikajúca torta, treba vyskúšať:-))
12 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme bielka od žĺtkov, bielka vyšľaháme samostatne, žĺtka šľaháme s cukrom, pridávame 4 PL vody, prášok do pečiva a nakoniec 4 PL hladkej múky. Nakoniec ešte jemne vmiešame bielka. Dáme piecť do vymastenej a pomúčenej formy na tortu.
Pečieme na 180°C 15 min.Ešte horúci korpus pokvapkáme tuzemským umom a potrieme napr.marhuľovým džemom.
- Plnka pozostáva z uvareného vanilkového pudingu, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Potom vmiešame gaštanové pyré. Natrieme na korpus.
- Na záver potrieme vyšľahanými šľahačkami so stužovačom.
Navrch postrúhame čokoládu na varenie alebo posypeme grankom.
Necháme odstáť v chlade aspoň 6 hodín.