Gaštanová torta fotorecept

mariana33 - fotkamariana33, 12. novembra 2013
Gaštanová torta (fotorecept)
Foto: mariana33

Na oslave 80r. mojej starkej som jedla slávnostné gaštanové rezy, kt. sú pôvodne z receptov zo života a ja som si ich upravila na tortu...

12
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

KORPUS:
4-6 ks
4-6 PL
4-6 PL
1/2 bal.
1 PL
PLNKA:
1 bal.
300 ml
250 g
3 PL
250 g
Karamelová šľahačka:
2 PL
150 ml
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme polohrubú múku a PDP.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vmiešame kakao.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. A dáme upiecť cca. 25min na 180°C a po upečení necháme korpus vychladnúť.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia korpusu ešte stíhame upáliť karamel na karamelovú šľahačku.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Karamel zalejeme mliekom a necháme rozpustiť a vychladnúť.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme rozmrazené gaštanové pyré a vychladnutý zlatý klas.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vychladnutý korpus prekrojíme a potrieme plnkou.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zvyšnou plnkou potrieme tortu a z karamelového mlieka a šľahačky v prášku vyšľaháme tuhú šľahačku a natrieme na tortu.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotovú posypeme podľa vlastného výberu....granko, strúhaná čokoláda, alebo čokoládovou ozdobnou ryžou.

    Gaštanová torta (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Máš to pekne pofotené,popísané,už len preto si zaslúžiš 5*.Torta vyzerá na pohľad skvelo a verím tomu,že aj tak vie chutiť.Gaštanové ešte nemám v kk,takže tvoj rcp tam bude.Vďaka
Gaštanové ľúbim všetko a tu sa tie chute krásne snúbia, takýto rez by som si hneď dala, aj keby som mala zhrešiť, chválim na 5*.

Pridaj komentár k receptu: