Foto: mariana33
Na oslave 80r. mojej starkej som jedla slávnostné gaštanové rezy, kt. sú pôvodne z receptov zo života a ja som si ich upravila na Zobraziť celý popisNa oslave 80r. mojej starkej som jedla slávnostné gaštanové rezy, kt. sú pôvodne z receptov zo života a ja som si ich upravila na tortu...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
KORPUS: | |
4-6 ks |
|
4-6 PL |
|
4-6 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
PLNKA: | |
1 bal. |
|
300 ml |
|
250 g |
|
3 PL |
|
250 g |
|
Karamelová šľahačka: | |
2 PL |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme polohrubú múku a PDP.
-
2
Vmiešame kakao.
-
3
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. A dáme upiecť cca. 25min na 180°C a po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
4
Medzitým si z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť.
-
5
Počas pečenia korpusu ešte stíhame upáliť karamel na karamelovú šľahačku.
-
6
Karamel zalejeme mliekom a necháme rozpustiť a vychladnúť.
-
7
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme rozmrazené gaštanové pyré a vychladnutý zlatý klas.
-
8
Vychladnutý korpus prekrojíme a potrieme plnkou.
-
9
Zvyšnou plnkou potrieme tortu a z karamelového mlieka a šľahačky v prášku vyšľaháme tuhú šľahačku a natrieme na tortu.
-
10
Hotovú posypeme podľa vlastného výberu....granko, strúhaná čokoláda, alebo čokoládovou ozdobnou ryžou.
Diskusia k receptu