Gaštanová torta (fotorecept)
Autor receptu: mariana33
Na oslave 80r. mojej starkej som jedla slávnostné gaštanové rezy, kt. sú pôvodne z receptov zo života a ja som si ich upravila na tortu...
12 porcií |
120 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme polohrubú múku a PDP.
- Vmiešame kakao.
- Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. A dáme upiecť cca. 25min na 180°C a po upečení necháme korpus vychladnúť.
- Medzitým si z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť.
- Počas pečenia korpusu ešte stíhame upáliť karamel na karamelovú šľahačku.
- Karamel zalejeme mliekom a necháme rozpustiť a vychladnúť.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme rozmrazené gaštanové pyré a vychladnutý zlatý klas.
- Vychladnutý korpus prekrojíme a potrieme plnkou.
- Zvyšnou plnkou potrieme tortu a z karamelového mlieka a šľahačky v prášku vyšľaháme tuhú šľahačku a natrieme na tortu.
- Hotovú posypeme podľa vlastného výberu....granko, strúhaná čokoláda, alebo čokoládovou ozdobnou ryžou.