Gaštanová torta (fotorecept)

Autor receptu: mariana33

Na oslave 80r. mojej starkej som jedla slávnostné gaštanové rezy, kt. sú pôvodne z receptov zo života a ja som si ich upravila na tortu...

12
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme polohrubú múku a PDP.
  2. Vmiešame kakao.
  3. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. A dáme upiecť cca. 25min na 180°C a po upečení necháme korpus vychladnúť.
  4. Medzitým si z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť.
  5. Počas pečenia korpusu ešte stíhame upáliť karamel na karamelovú šľahačku.
  6. Karamel zalejeme mliekom a necháme rozpustiť a vychladnúť.
  7. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme rozmrazené gaštanové pyré a vychladnutý zlatý klas.
  8. Vychladnutý korpus prekrojíme a potrieme plnkou.
  9. Zvyšnou plnkou potrieme tortu a z karamelového mlieka a šľahačky v prášku vyšľaháme tuhú šľahačku a natrieme na tortu.
  10. Hotovú posypeme podľa vlastného výberu....granko, strúhaná čokoláda, alebo čokoládovou ozdobnou ryžou.