Fúkané kokosové rožky
Autor receptu: marienka44
Recept pochádza zo stolového kalendára Kuchárka 2012.
42 porcií |
30 minút príprava |
30-35 minút na 130 °C |
Postup
- Preosiatu múku, cukor, maslo, kokosovú múčku, kypriaci prášok, aj na špic noža sódu bikarbónu, ocot, citrónovú šťavu a štipku soli dokonale vymiesime. Použila som maslo a Palmarin v pomere 1:1.
- Kúsky cesta vtláčame do formičiek v tvare rožtekov. Formičky som kúpila v Železiarstve pod názvom Formičky na cukroví-pečivo, rohlíček veľký. 20 ks stálo 2,60 €. Existuje ešte veľkosť stredná a malá. Tie nie sú vhodné na tento typ pečiva.
Formičky plníme len do polovice resp. tri štvrte, lebo objem cesta sa pri pečení zväčší.
- V stredne vyhriatej rúre upečieme, skôr sušíme. Upečené cesto má byť bledé. Po upečení rožteky vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke.
Konce rožkov namočíme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Ja som použila Ceru a čokoladu na varenie v obvyklom pomere.