Nafúkance (Fúkané košíčky)

bobotka - fotkabobotka, 14. decembra 2009
Nafúkance (Fúkané košíčky)
Foto: bobotka

Favorit našej rodiny na vianočnom stole medzi sladkosťami :-))) Poznáte ich možno ako fúkané rožky, my sme si ich trošku zmenili.Robím ich v košíčkových formičkách, Zobraziť celý popisFavorit našej rodiny na vianočnom stole medzi sladkosťami :-))) Poznáte ich možno ako fúkané rožky, my sme si ich trošku zmenili.Robím ich v košíčkových formičkách, lepšie sa vyklápajú.

40
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
120 g
250 g
120 g
1/2 KL
100 g
kúsok




Postup

  1. 1

    Orechy pomelieme, a zmiešame s ostatnými surovinami.Cesto odložíme do chladničky na 2 hodiny.Do formičiek dávať cesta vôbec nie doplna, lebo pri pečení zdvojnásobí svoj objem.Pečieme.Teplé vyklopíme a necháme vychladnúť.Namáčame do roztopenej čokolády, zmiešanej s kúskom margarínu.

Diskusia k receptu

jaroslava31
urobte si cesto bez orechov, rozdeľte to na polovice, do jednej dajte polovicu orechov a do druhej kokos a tak do chladničky. Kokosové dajte do iných formičiek napr. rožky a máme 2 druhy-príjemné, však?
michsamant
Pozeram nejake drobne pecivko co by som tento rok na Vianoce piekla a natrafila som na tvoje recepty. Tento urcite skusim :) Ak miesto cokolady dam kakao, nebude to tomu cestu vadit?
bobotka
Do cesta nejde cokoláda, to ide iba na pomacanie...na polevu.
babinka
nasla som...tento recept po znizeni cukru pouzivam a je najlepsi, aky som doposial mala, ziadne "kamenaky", ziadne splasnutie, ostanu pekne krehke a dute...dnes som ich piekla v orechovej i kokosovej verzii a uz mi volakto na ne chodi :))) a tu su...

marymery
babitka@ mohla by si uviest o kolko si znizila cukor v recepte a pri akej teplote si to piekla,lebo tu je uvedena dost vysoka teplota pecenia a pri podobnych receptoch je 130 az 150 C. Dakujem
babinka
piekla som skutocne tak, ako je uvedene v recepte, cize na 180 st. a od cca 13 minuty uz som nakukala do rury, aby nepriharali, boli nadherne vydute a len co zacali okraje ruzoviet, ihned som vybrala. Druhy plech sa piekli mensie formicky a tie sa piekli iba 10 minut, lebo isli do rozpalenej truby a mensie sa skor prepecu. Cukor som davala 18 - 20 dkg a stacilo. Ani som ich necukrovala navrchu, lebo mamka to tak robievala, ale netreba, iba kto chce, omoci konce do cokolady. Kokos ci orechy - rovnake mnozstvo (mala som dost suchy kokos, ale suroviny som dala do vrecuska a v rukach pri telke hnietla a hnietla, az sa to spojilo). Potom som to dala do chladnicky a pred vkladanim do formiciek som to rozdrobila, nechala trosku zmaknut a silno!!!! vtlacala a palcom v strede formicky vytlacala na okraj, odkial som cesto odstranila nazad do vrecuska. Plnit tak do 34 formicky, lebo skutocne narastu
babinka
Az teraz som si vsimla, ze v recepte je este vyssia teplota, cize na 180 stupnov 13 - 15 minut v zavislosti od rury. Urcite sa podaria, nikdy som ich take dobre nemala, ako v poslednych rokoch
fany1602
@babinka hned zajtra vyskúšam tento receptík dosť sa mi pozdává nevzdám to!!!formičky netreba mastiť?vopred dakujem.
babinka
@fany1602 - formicky netreba plnit a ta 34 znamena do troch stvrtin, kamsi sa lomitko stratilo, ver mi, v pondelok peciem dalsie este raz a pri tom vlhku, ktore teraz vonku vladne, ostavaju krehucke az sa z misky vytracaju :))
fany1602
dnes som konečne vyskúšala tento recept.aj kokosové aj orechové!!prvá dávka kokosová išla sliepkam lebo sa mi zase sfúkli a orechové som už ani nechcela piecť no manžel ma prehovoril a som mu vdačná lebo tie orechové sú nádherné!!!!neviem kde som spravyla chybu ale kokosové sa mi už tretí krát nepodarily no čo už ale orechové sú úžasné vdaka za receptík!!!
fany1602
@babinka chcem sa spýtať kde ste kúpila tie formičky ja som prezrela celi net a nič!!!vôbec nič takéto som nenašla!!!!vopred dakujem.
babinka
prve tohorocne pecenie mi potvrdilo, ze treba naozaj piect na teplote 180 stupnov a priblizne 13 minut, skusila som prvy plech na 200 stupnov a vytiekli z formicky a pripalili sa o dno. Urcite autorka receptu uviedla spravne, lebo jej rura mohla inak piect, ako moja. Preto odporucam pri peceni pozerat, ci velmi rychlo nerastu a nepretekaju z formicky /ak nie su preplnene/. A musim povedat, ze po vychladnuti staci jemne klepnut a su vonku jedna radost. A co s tymi, co sa nepodarili? V mixeri ich trochu rozmeliem a pouzijem do guliciek alebo ako zaklad do nepecenych kolacov, staci to spojit s maslom, dzemom ci kavou a je to vynikajuce. Tak isto sa to da odlozit do mrazaku na inu prilezitost. Tak peceniu zdar
babinka
Dnes z dvojitej dávky kokosové, ani jedna sa nezlomila. V útulku pre bezdomovcov budú Vianoce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia