Fučkový chlebík

Autor receptu: marcy

večerný produkt s použitím zbytku obedňajšej fučky :-)

90min minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zhnetieme suroviny ručne tak,aby sa nám vytvorilo hutnejšie,nelepivé cesto,ktoré sa oddeľuje od misky.Cesto necháme podkysnúť na teplom mieste ,musí zdvojnásobiť objem,dáme na plech,kde ešte odpočíva.Vyhriatú rúru na 210 st. máme pripravenú,cesto potrieme studenou vodou,opatrne vložíme plech tak,aby nám nakysnuté cesto nespľaslo ( stalo sa mi,že som ťukla o rošt a zostal chlebík ubitý ) Po 10 min. znížime na 200 st. a dopekáme podľa potreby asi 35 min.Znova ho potrieme studenou vodou a vložíme na chvíľu do už vypnutej rúry.Vytvorí sa lesklá kôrka.Chlebík necháme vychladnúť na prírodnom dreve.
  2. výsledný produkt,ktorý s husacou masťou či domácimi škvarkami patrí medzi naše lahôdky
  3. s domácimi škvarkami