Foto: izabella929
Už sa toto jedlo tu spomínalo viac krát. Preto som sa rozhodla sem pridať. Možno nám všetkým pripomenie sladké detstvo u babičky...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som očistila, pokrájala na kocky a v slanej vode uvarila.Vody musí byť veľa, pretože sa bude postupne pridávať zpäť do kaše.Keď sú zemiaky uvarené do mäkka, zlejem vodu do nádoby. Zemiaky som popučila, pridala som hladkú múku a začala som miešať, počas miešania pridávam zliatu vodu a stále na malom plyne miešam a miešam,až kým nezačne táto zemiaková hmota fučať.Stále ju musím miešať a dolievať vodu.Keď sa vyfučí, trvalo to asi 5 min. a vidím, že múka sa uvarila, odstavím kašu. Vylozím na taniere, v strede fučky urobím jamku.Pokrájam slaninku na drobno, pridám k nej pokrájanú cibuľku
- 2
a opražím všetko spolu do zlatova.Do vyhlbenej jamky dám opraženú cubuľku so slaninkou a do jamky nalejem lyžicu masti vypraženej zo slaninky.Nuž teda všetkým želám dobrú chuť.Ako prílohu,sme mali vždy dobre vychladnuté zkysnuté mlieko.Mohla by sa podávať aj so sudovou kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fučku mám veľmi rada.
Najlepšie ich robila ešte moja babička.Mamka ich nerobila často a ja sa ku ním vraciam. Pre mňa toto zloženie menú je veľmi chutné.Keď ty masu vyložíš na taniere,moja práca na džadky pokračuje.Ale fučku určite aj takto skúsim.Veď pri práci s džadkami,si sem tam vhodím hmotu s ktorou pracujem do úst,lebo je veľmi chutná.
Ja len pripomeniem, že fučka je vynikajúca aj zohrievaná na druhý deň, len sa strašne pripekááááá!
som rád, že si mi toto jedlo pripomenula. Robievala ho moja nitrianskásvokra a veľmi mi to chutilo / síce aj muselo / ale mal som to rád. Avšak ten čas bol oveľa dlhší , keď stála pri sporáku a zemiaky boliakokeby trochu pripečené. Skrátka výborné jedlo. Ďakujem .