Fučka

Autor receptu: izabella929

Už sa toto jedlo tu spomínalo viac krát. Preto som sa rozhodla sem pridať. Možno nám všetkým pripomenie sladké detstvo u babičky...

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som očistila, pokrájala na kocky a v slanej vode uvarila.Vody musí byť veľa, pretože sa bude postupne pridávať zpäť do kaše.Keď sú zemiaky uvarené do mäkka, zlejem vodu do nádoby. Zemiaky som popučila, pridala som hladkú múku a začala som miešať, počas miešania pridávam zliatu vodu a stále na malom plyne miešam a miešam,až kým nezačne táto zemiaková hmota fučať.Stále ju musím miešať a dolievať vodu.Keď sa vyfučí, trvalo to asi 5 min. a vidím, že múka sa uvarila, odstavím kašu. Vylozím na taniere, v strede fučky urobím jamku.Pokrájam slaninku na drobno, pridám k nej pokrájanú cibuľku
  2. a opražím všetko spolu do zlatova.Do vyhlbenej jamky dám opraženú cubuľku so slaninkou a do jamky nalejem lyžicu masti vypraženej zo slaninky.Nuž teda všetkým želám dobrú chuť.Ako prílohu,sme mali vždy dobre vychladnuté zkysnuté mlieko.Mohla by sa podávať aj so sudovou kapustou.