Fučka
Autor receptu: izabella929
Už sa toto jedlo tu spomínalo viac krát. Preto som sa rozhodla sem pridať. Možno nám
všetkým pripomenie sladké detstvo u babičky...
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som očistila, pokrájala na kocky a v slanej vode uvarila.Vody musí byť veľa, pretože sa bude postupne pridávať zpäť do kaše.Keď sú zemiaky uvarené do mäkka, zlejem vodu do nádoby. Zemiaky som popučila, pridala som hladkú múku a začala som miešať, počas miešania pridávam zliatu vodu a stále na malom plyne miešam a miešam,až kým nezačne táto zemiaková hmota fučať.Stále ju musím miešať a dolievať vodu.Keď sa vyfučí, trvalo to asi 5 min. a vidím, že múka sa uvarila, odstavím kašu. Vylozím na taniere, v strede fučky urobím jamku.Pokrájam slaninku na drobno, pridám k nej pokrájanú cibuľku
- a opražím všetko spolu do zlatova.Do vyhlbenej jamky dám opraženú cubuľku so slaninkou a do jamky nalejem lyžicu masti vypraženej zo slaninky.Nuž teda všetkým želám dobrú chuť.Ako prílohu,sme mali vždy dobre vychladnuté zkysnuté mlieko.Mohla by sa podávať aj so sudovou kapustou.