Francúzsky čokoládový koláč

benyy20 - bez fotkybenyy20, 15. apríla 2012

Niečo pre milovníkov kakaa a čokolády :)

900 minút
príprava
19 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
5 ks
1 PL
Plnka :
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto : Rozpustíme si maslo a čokoládu. Prídáme cukor,vajcia a múku. Dáme do menšej zapekacej,najlepšie okrúhlej misy a pečime 19 min. Stred môže,a nemusí byť upečený. Upečený korpus necháme 12 hodín stáť,natrieme plnkou a necháme ďalšie 2-3 hodiny stáť.

  2. 2

    Plnka : Rozpustíme si maslo a čokoládu,pridáme vodu,a varíme 10 min.

Diskusia k receptu

martamm
Neviem si celkom dobre predstavit konecny vysledok, v ceste pises, ze stred nemusi byt upeceny, sice muky tam ide velmi malo, ale aj tak neviem. Tiez nepises mnozstvo masla ani v ceste,a ni v plnke, mozno by si mohla pridat este nejake vysvetlenie k postupu. Inac cokoladove mozem, len nemam odvahu toto vyskusat.
polovnicka
No aj koľko tej vody do tej plnky dať.tiež tam nieje,že koľko.kto už viac krát pečie ten istý koláč,tak ko užmá v oku,ale keď píšete sem recept,tak by mal byť kompletný recept. :-D lebo ja by som ho tiež skúsila,ale keď neviem koľko masla,vody atď,tak sa do neho ani nepúšťam.
benyy20
Ja som to všetko robil odhadom :) V najbližšej dobe to urobím ešte raz a potom sem napíšem presné množstvo. :) Ale maslo len tak,ako keď sa robí poleva a voda 3-4 PL. :)
vladkaku
akurát som mala na Veľkú noc rodinu z Toulues, mamina robila špecialitu z kozieho syra - bomba, slané, provensálske bylinky, figy, kyslá smotana... sladké robievajú to isté ale s marhuľami, jednoduché recepty, žiadna veda, ale lahodné, proste šikovní Francúzi...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia