Foto: fi0na
tradičné francúzske zemiaky aké doma robíme roky
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cibuľu, pokrájanú na kocky, opražíme na panvici do sklovita. Zemiaky oškrabeme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Klobásku a uvarené vajíčka nakrájame taktiež na plátky. To je celá príprava :)
- 2
Môžeme vrstviť do pekáča. Množstvo surovín závisí od veľkosti pekáča. Množstvo použité v tomto recepte je na nižší pekáč, preto si zemiaky rozdelím na dve časti (vrstvy). Tie prídu na rad ako prvé. Poukladané na pekáči ich posypem rascou a soľou. Nasledujú ostatné suroviny. Rovnomerne rozložíme klobásku, vajíčka a opraženú cibuľku. Zakončíme druhou vrstvou zemiakov. Ešte raz trochu posolíme.
- 3
Celý pekáč polejeme smotanou (dá sa nahradiť aj smotanou na varenie, ale nie je to ono :)), zakryjeme alobalom a šupneme do predhriatej rúry. Pečieme 30 minút na 180 stupňov, potom odkryté ďalších 30 - 40 minút na 200 stupňov kým nám zemiačky trochu nezhnednú. Ako prílohu odporúčam zaváraniny: feferónky, uhorky, cviklu alebo čalamádu. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Stara dobra skrabka:
Starý dobrý nôž na zeleninu :))) :