Francúzska čokoládová torta
Autor receptu: redakcia
Postup- Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a čokoládovým pudingom a cesto upečieme pri teplote 180 °C.
- Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod varu. Mierne ochladíme a do zmesi vmiešame hotovú šľahačku.
- Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť.
- Polejeme polevou - čokoládu a margarín rozpustíme v teplom vodnom kúpeli, dôkladne vymiešame a polejeme ňou tortu. Nakoniec ozdobíme podľa chuti šľahačkou.
|