Francúzska cibuľová torta (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Maslo a cukor dáme do 24-centimetrovej panvice, ktorú je možné dať do rúry. Roztopíme a pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľu.

- Cibuľu 10 – 15 minút pražíme na miernom ohni. Pridáme ocot, tymian, soľ, čierne korenie a varíme, pokiaľ sa voda nevyparí.

- Cesto rozvaľkáme na trošku väčší kúsok, ako je panvica a položíme na cibuľu. Pečieme v rúre pri 180 °C 20 – 25 minút. Potom tortu necháme 10 minút odpočívať a vyklopíme ju na tanier.

- Zaujiímavosť - obrátená torta:
Obrátený koláč, pôvodne známy ako Tarte Tatin, má v origináli jablkovú náplň. Vznikla vraj omylom, ale dnes je to legendárna lahôdka. Cibuľová náplň jej dodá nový ,,šmrnc“.
|