Fondán na poťahovanie tort

bart3011 - bez fotkybart3011, 23. decembra 2012

Fondán na poťahovanie tôrt. Je veľmí dobrý teda aspoň podľa mňa.

30 minút
príprava

Suroviny

60 ml
1  vrchovatá lyžička
110 g
1 lyžička (podľa vlastnej chute)
asi 1 kg (preosiaty)




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu, želatínu a 3 minúty necháme rozpustiť a potom zahrejeme ale pozor nevaríme.

  2. 2

    Potom pridáme med a aromu. Zmes nalejeme do misky s cukrom kde je asi 700 g a potom pridávame podľa potreby.

  3. 3

    Vypracujeme a dáme do chladničky na asi 6-8 hodín.

    Fondán na poťahovanie tort  - obrázok 3

Diskusia k receptu

sovka62
Škoda, že chýba obrázok, neviem si predstaviť ten výsledok.
denyany
chystám sa piecť tortu pre sestru na narodeniny, možno vyskúšam tento poťah, ofarbím ho , hádam sa podarí a budem spokojná
honestka
nuz @Bart3011 , ak si ho ozaj robil, troska im popis vyrobu na ktorej tak velmi zalezi, aby si dosiahol hladku hodvabne netrhavu a krasne lesklu hmotu.
slavka11
no tiez by som privitala foto lebo neviem si predstavit vysledok
garanco
Výsledok môže byť pekný, ale neviem si predstaviť na sladkej torte ešte kilo cukru + med navrchu - to musí byť sladké až za ušami - ako sa zvykne hovoriť. Naozaj chýba foto!
sjuzan
Aj mne chyba foto a nie je tolko cukru veľa?
evanaaa
Tiež by ma zaujímalo, na koľko tort je tá poťahovka, ak na jednu, tak aj draho výjde, už len to kilo cukru(!) a medu. A ten tuk je na čo a koľko ho treba? Možno konečný výsledok je dobrý, takto sa nedá posúdiť, asi by to chcelo spraviť aspoň z polovičnej dávky. Dá sa aj odložiť?
marijanka712
zaujímalo by ma , že ked sa zvýší hmota či sa dá ešte nejakým spôsobom použiť aj druhýkrát pretože podla toho velmi ťažko sa vypočíta spotreba - ked vie niekto prosím o odpoveď




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia