Mimoriadne zjednodušená verzia mexického pudingu.

Suroviny

150 g
1 konzerva
1 konzerva
3
2 ČL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 170 °C a dáme zovrieť plnú kanvicu vody.

  2. 2

    Do ohňovzdornej formy s priemerom 24cm nasypeme cukor a dáme na slabý oheň. Zohrievame, kým sa cukor nezačne meniť na tekutý sirup. Občas premiešame.

  3. 3

    Tesne pred tým, než cukor dosiahne farbu javorového sirupu, zložíme nádobu z ohňa a položíme ju na studený povrch. Kým sa nádoba trochu ochladí, rozvírime karamel, aby sa dostal na boky formy.

  4. 4

    Do misky vlejeme obe kondenzované mlieka, vyšľaháme vajcia a vanilkový extrakt.

  5. 5

    Zmes vylejeme do karamelom vystlanej formy a položíme na hlboký plech. Ten naplníme vriacou vodou do výšky asi 2,5 cm.

  6. 6

    Pečieme 45-50 minút kým hmota nezhustne. Nádobu opatrne vyberieme z kúpeľa a necháme vychladnúť.

  7. 7

    Flan necháme cez noc v chladničke. Pred podávan´´im opatrne vyklopíme do hlbokého taniera, aby sirup nevytiekol.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia