Fínske ražné kocky fotorecept

lekorica - fotkaLekorica, 12. apríla 2015 22:00
Ďalšie recepty »
Fínske ražné kocky (fotorecept)Foto: lekorica

Rozhodla som sa sem pridať recept na moje obľúbené ražné kocky, keďže v jednom nemenovanom supermarkete sú vždy vypredané, alebo na mňa čaká "až" jedna kocka. Recept som nanešťastie na slovenských stránkach nenašla, ale po dlhom hľadaní som jeden našla na zahraničných stránkach. Preložila som ho a vyskúšala. A čo vám poviem, je fantastický.

12
porcií
205 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

650 g
450 ml vlažná
1 kocka
65 g
80 ml (alebo vínny)
25 ml
3 ČL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Fínske ražné kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vlažnej vody dáme droždie a 200g žitnej múky, premiešame a necháme na teplom mieste 30 minút podkysnúť.

    Fínske ražné kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zmesi pridáme trstinovú melasu, ocot, olej a soľ a nakoniec zvyšnú múku.

    Fínske ražné kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko dobre premiešame.

    Fínske ražné kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do pekáča vložíme silikónovú podložku, ktorú dobre pomúčime. Cesto je lepkavé, rukami ho jemne natlačíme na pekáč. Znova pomúčime a necháme 2 hodiny podkysnúť.

    Fínske ražné kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vykysnutí nakrojíme na 12 štvorcov/obdĺžnikov.

    Fínske ražné kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Predhrejeme rúru na 180 stupňov a pečieme cca 45 minút bez ventilátora, pokiaľ vrch trochu nepopraská.

    Fínske ražné kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení, kocky oddelíme. Konzumujeme ich ako sendvič alebo zapečené v toastovači.

    Fínske ražné kocky (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist