Foto: 2010
No naozaj sa tak vola tento recept stary turecky recept , "Imam ktory omdlel ", vela pribehov je preco ... Jeden je ze to Zobraziť celý popisNo naozaj sa tak vola tento recept stary turecky recept , "Imam ktory omdlel ", vela pribehov je preco ... Jeden je ze to bolo take dobre ale druhy je ako Turecke prislovie:"Imam evinden ash, olu gozunden yash cikmaz "(Ziadne dobre jedlo neodide z imamoveho domu tak isto ako mrtvy uz neplace ".asi bol lakomy. Inac je to naozaj vyborne...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1kg |
|
400 g |
|
2 lyzice |
|
1lyzica (pamajorán) |
|
1lyzica |
|
1/2 lyzicky |
|
|
|
1 nasekaná nadrobno |
|
2 struciky na drobno nakrajany |
|
|
|
100 ml |
|
2 lyzice |
|
1 lyzicka |
|
Postup
-
1
Baklazany nakrajame na polky dopichame vydlickou poolejujeme a dame na cca.10 minut piect do horucej truby.Vyberieme trochu dame vychladnut a lyzicou vyskrabeme duzinu odlozime a tak aby sme nechali korytka a neposkodili kozu a ostalo trochu duziny.
- 2
Na rozpaleny olej na panvici dame oprazit na drobno nakrajanu cibulu po par minutach pridame cesnak .Na male kocky nakrajane zrele paradajky tradicne sa supu a hrozienka,oregano, petrzlenovu vnat pridame vyskrabanu duzinu z baklazanu ( je ju dobre posekat nozom ).
- 3
Pripravime si nalev z citronovej stavy, paradajkovej stavy, cukru a soli, ktorym zalejeme naplnene baklazany a dame naspat do truby piect na cca 20 minut zakryte a este zapiect na odokryte 10 minut. Tradicne sa serviruje ako letne jedlo v bytovej teplote.
- 2
Viac sa v recepte nespomina.
Marienka neviem ale nas dobry Google ma take extra na prekladanie ( aj ked nevie sklonovat , to nevadi lebo ani ja , a on ti to prelozi ).
Robievala som ho zo začiatku veľmi často, nevedeli sme sa ho najesť...
Fakt, chcela som ho uverejniť aj ja... ale naozaj nemám čas. Toto jedlo bolo treba aj ofotiť a vlastne sa teším že to za mňa urobil niekto iný. Dobrú chuť!
Ja som tiez vcera robil take curry z baklazanov a potom si dal k tomu zelenu omacky z feferoniek lebo sa mi to zdalo malo stiplave...
denne 5 porcii zeleniny, z toho polovicu surovej a polovicu varenej, ukladám do kk.,