Imam Bayildi (Imam omdlel)

2010 - bez fotky2010, 11. apríla 2011
Imam Bayildi (Imam omdlel)
Foto: 2010

No naozaj sa tak vola tento recept stary turecky recept , "Imam ktory omdlel ", vela pribehov je preco ... Jeden je ze to Zobraziť celý popisNo naozaj sa tak vola tento recept stary turecky recept , "Imam ktory omdlel ", vela pribehov je preco ... Jeden je ze to bolo take dobre ale druhy je ako Turecke prislovie:"Imam evinden ash, olu gozunden yash cikmaz "(Ziadne dobre jedlo neodide z imamoveho domu tak isto ako mrtvy uz neplace ".asi bol lakomy. Inac je to naozaj vyborne...

20 minut minút
príprava
30 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

1kg
400 g
2 lyzice
1lyzica  (pamajorán)
1lyzica
1/2 lyzicky
1 nasekaná nadrobno
2 struciky na drobno nakrajany
100 ml
2 lyzice
1 lyzicka




Postup

  1. 1

    Baklazany nakrajame na polky dopichame vydlickou poolejujeme a dame na cca.10 minut piect do horucej truby.Vyberieme trochu dame vychladnut a lyzicou vyskrabeme duzinu odlozime a tak aby sme nechali korytka a neposkodili kozu a ostalo trochu duziny.

  2. 2

    Na rozpaleny olej na panvici dame oprazit na drobno nakrajanu cibulu po par minutach pridame cesnak .Na male kocky nakrajane zrele paradajky tradicne sa supu a hrozienka,oregano, petrzlenovu vnat pridame vyskrabanu duzinu z baklazanu ( je ju dobre posekat nozom ).

    Imam Bayildi (Imam omdlel) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravime si nalev z citronovej stavy, paradajkovej stavy, cukru a soli, ktorym zalejeme naplnene baklazany a dame naspat do truby piect na cca 20 minut zakryte a este zapiect na odokryte 10 minut. Tradicne sa serviruje ako letne jedlo v bytovej teplote.

    Imam Bayildi (Imam omdlel) - obrázok 3

Diskusia k receptu

2010
Pre tych co maju radi baklazany , doporucujem, naozaj jednoduchy , vyborny tradicny recept.
ailuj82
Zaujímavý recept. Mám rada kombináciu netradičného - zelenina a hrozienka, škorica... MŇAM. Vyskúšam.
evusik
určite vyskúšam.... hádam s toho neomdliem :-)))
babidka
mozno omdlie aj moj drahy...:-)aj ked neomdlie , urcite nam to bude chutit.... uz je v KK:-)
katarina2511
A co s tym baklazanom, ktory sa vyskrabal z poloviciek baklazanov ???
Viac sa v recepte nespomina.
gitka2
práve zajtra mám na pláne baklažán, vyskúšam, vďaka za tip
hviezdickaz
krasny rp,no ten moj chlap by mi to veru nejedol ... ja by som hned ochutnala :)))
egreska
pekné,evokuje mi to leto ...urobím, ked bude teplo :-)
luciasjm
ahoj, ja by som mala otazocku na pana kuchara, skusali ste to uz aj s cukinou?
marienka44
@2010 ,tie baklazany netreba najprv "vypotit" ? Duzina sa zrejme pouzije do naplne. Nepises , co s nou. :-)
2010
@marienka44 , ,na zaciatku je napisane ze dame piect v celku." pridal som do receptu vyskrabanu duzinu dame do misky a zmiesame a pouzijeme ako plnku."
Marienka neviem ale nas dobry Google ma take extra na prekladanie ( aj ked nevie sklonovat , to nevadi lebo ani ja , a on ti to prelozi ).
zinnajdha
tak tento recept mám zo 100 plus jednotky - už veľmi dávno vydávaný časopis. Dodávam, len, že Imam je (bol) mních.
Robievala som ho zo začiatku veľmi často, nevedeli sme sa ho najesť...
Fakt, chcela som ho uverejniť aj ja... ale naozaj nemám čas. Toto jedlo bolo treba aj ofotiť a vlastne sa teším že to za mňa urobil niekto iný. Dobrú chuť!
gitka2
Imam uvarený aj zjedený, ešte by som si dala, bolo to fantastické. Nabudúce musím raz toľko.
alzbetka2
aj ja som ho už "sprášila", bolo to vynikajúce, ďakujem za recept, určite ho zopakujem...
tizian1cat
tak bez prestupu na islám idem dnes aj s mužom podľa teba omdlieť.:-)))
acelya
ja to robim pravidelne velmi nam to chuti,a na ozdobu mozte pouzit dve kolieska paradajky a do stredu pasik zelenej papriky,vyzera to potom este lakavejsie
pumaamravec
vyborne! prave som to dojedla, naozaj super. urcite si toto jedlo budem robit pravidelne. ;)
michsamant
Tak som sa na to dnes dala :) ale musim tolko improvizovat s mojich surovin, ze to asi nazvem "2010 bayildi" :)) asi omdles ty, ked uvidis, co som z toho nakonec urobila.
2010
Ale co ty si sikovna,vide to super.
Ja som tiez vcera robil take curry z baklazanov a potom si dal k tomu zelenu omacky z feferoniek lebo sa mi to zdalo malo stiplave...



2010
aha, tu je to curry aj s omackou extra , cheers


michsamant
No ochutnala som vysledok a je to dobre. Baklazany som upiekla, vydlabala...opiekla cibulu, cesnak, chilli papricku, potom paradajky a baklazanovu duzinu, sol, garam masala a troska oregana, do hotoveho som zamiesala koriandrovu vnat a trocha struhaneho syra...tym som naplnila baklazany, pokvapkala olivovym olejom a zapiekla....
zvoncek
jedlá s baklažánom ale aj s cukinami mám veľmi rada, tento druh zeleniny mi pomáha var,iť pre seba podľa predpisu diabetičky,
denne 5 porcii zeleniny, z toho polovicu surovej a polovicu varenej, ukladám do kk.,



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia