Figy so syrom, pekanovými orechmi a medom
Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 16. septembra 2014
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 16. septembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vrchné časti fíg zrežeme a odložíme si ich. Do hrnca dáme cukor, červené víno a škoricu. Rozvaríme a necháme variť 5 minút.
- 2
Potom pridáme figy a varíme ďalšie 3 – 4 minúty. Figy vyberieme a víno zredukujeme na polovicu. Vznikne hustý sirup, z ktorého vyberieme škoricu a rozmixujeme v ňom dve figy.
- 3
Syr rozmiešame s medom a citrónovou kôrou a naplníme ním ऀfigy, prikryjeme vrchnou časťou fíg. Na tanier dáme sirup z červeného vína, figy a posypeme nasucho opraženými orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu