Figy so syrom, pekanovými orechmi a medom

Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 16. septembra 2014
Figy so syrom, pekanovými orechmi a medom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
400 ml
100 g
kúsok
1 ks
100 g
50 g
3 ČL




Postup

  1. 1

    Vrchné časti fíg zrežeme a odložíme si ich. Do hrnca dáme cukor, červené víno a škoricu. Rozvaríme a necháme variť 5 minút.

  2. 2

    Potom pridáme figy a varíme ďalšie 3 – 4 minúty. Figy vyberieme a víno zredukujeme na polovicu. Vznikne hustý sirup, z ktorého vyberieme škoricu a rozmixujeme v ňom dve figy.

  3. 3

    Syr rozmiešame s medom a citrónovou kôrou a naplníme ním ऀfigy, prikryjeme vrchnou časťou fíg. Na tanier dáme sirup z červeného vína, figy a posypeme nasucho opraženými orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia