Figa plnená vínovým sabayonom
Autor receptu: redakcia
Postup- Figu dôkladne umyjeme, skaramelizujeme na rozpálenom kryštálovom cukre, pridáme pomarančovú
šťavu a maslo, čím vznikne macerát, v ktorom krátko „ošľahneme“ figu.
- Figu prekrojíme a naplníme sabayonom: oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky dáme do antikorovej misky, ktorú položíme na hrniec s vodou a vytvoríme vodný kúpeľ.
- Pridáme škoricový cukor a víno a nad parou miešame, kým nevznikne krehká napenená hmota - sabayon, do nej po miernom vychladení pridáme našľahanú smotanu, čím vznikne krém na naplnenie figy. Figu naplníme.
- Náš tip: Podávame pod obráteným pohárom na martini a na vrch pohára môžeme dať ešte krém s karamelovým čipsom.
|