Fazuľový páj fotorecept

babav - fotkababav, 2. marca 2011
Fazuľový páj (fotorecept)
Foto: babav

White Bean Pie -je chutny zakusok z bielej fazule okoreneny skoricou ,muskatovym orechom ,hrebickami a zazvorom.Vylepsila som ho karamelovym salkom ,pekanovymi Zobraziť celý popisWhite Bean Pie -je chutny zakusok z bielej fazule okoreneny skoricou ,muskatovym orechom ,hrebickami a zazvorom.Vylepsila som ho karamelovym salkom ,pekanovymi orechmi a cokoladovou polevou.

8-10
porcií
20 minút
príprava
15/35 minút
na 220/180 °C

Suroviny

2 ks, surové
1 salka
2 salky
3/4 salky
1 cl
1/2 cl, -mlety
1/2 cl, mleté
1/2 cl, mlety
1/2 cl
1 salka
1  salka, cele
  podla chuti




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fazulu z konzervy precedime a oplachneme studenou vodou.Otecenu vysypeme do food procesora a rozmixujeme na pyre.

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odmeriame si potrebne ingrediencie:

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajcia vyslahame s cukrom a evaporovanym mliekom.Pridame fazulove pyre a koreniny.Vsetko spolu slahame do penista.

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovu zmes nalejeme do pripravenej okruhlej formy vystlanej pajovym cestom.

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pecieme 15 minut v rure predhriarej na 220 stupnov C.Po 15 minutach znizime teplotu na 180 stupnov C a pecieme dalsich 35-40 minut.

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Paj je hotovy,mozno ho servovat teply,alebo vychladnuty ozdobeny slahackou, cerstvym ovocim ,vanilkovou zmrzlinou,... Pretoze som ho nechala v rure o chvilu dlhsie ,praskol sa mi.Tak som pokracovala : Najskor som paj poliala skaramelizovanym salkom,

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na povrch salka som rozlozilla polovicky zrniek pekanovych orechov

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a zaliala cokoladovou polevou.

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po stuhnuti polevy, nakrajane porcie chutili vyborne.

    Fazuľový páj (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

jatanika
to je zaujímavé... dávať fazuľu do cesta som už videla... toto je pre mňa novinka...
wevewe
super, toto urcite skusim. inak nedalo by sa to spravit s listkovym cestom?
lucylee
@babav máš zaujímavé nápady, najprv to bola cvikla a teraz fazule, určite vyskúšam..je to síce kalorická bomba, ale raz za čas sa dá ;-)
arasidka
jaj, food procesor - hm, reku ani ďalej čítať nebudem, už to prvé nemám doma , ale predsa som sa pustila čítať ďalej, nále jak mi odlahlo, šak to je mixér,reku pome čítať ďalej...dooobre, fazula by bola,
A zaseky - evaporované mlieko, íha, tak nevím, asnaj sa nič nestane, keď bude aj to naše l,5%, no ale čím to mám vystlat? Že papajovým cestom .... ale ich, ná asnaj gevulivatemu nepójdem do Emeriky, šak bude dobré aj to lístkové...pekanové orechy, hm, já mám doma enem Jožove tot z Moravy, asnaj sa s tú fazulu nepobijú.
Ostatné - žádny problém, mám.
No a ešte si nájsť trochu času a "fazuľovú bombu" urobiť.
P.S. ehm, hm.... len tak medzi nami potichu... a je po zjedení reakcia podobná, ako po skonzumovaní fazuľovej polievky?:))))
sissi29
Fazuľový pie som ešte nejedla, ale určite stojí za vyskúšanie.
babav
@lucylee , je to recept ,ktory volaju aj "muslim pie".Fazula nahradzuje tekvicu ,alebo sladke zemiaky.Pochadza z juznych statov severnej Ameriky.@arasidka , pobavila si ma ;-))).Je mi jasne ,ze sa vynajdes v kazdej situacii.Nie nadarmo sa hovori ,ze dobry humor je pre zivot potrebny ako sol.Inac k receptu len tolko,ze fazulu si mozes rozmixovat aj bez procesora,namiesto pekanovych orechov pouzit vlasske a som si ista ,ze evaporovane mlieko dostat aj u vas,uz bolo v niektorych receptoch spominane.Listkove cesto ...moze byt.Ak sa dobre pamatam z detstva,suskalo sa ,ze v gastanovej rolade bolo pyre z fazule ,nie gastanov ,tak ta fazula vlastne nie je ziadnou novinkou.
tothka
Napriek všetkým komentárom, prosím ťa bližšie popísať o aký druh mlieka sa jedná v prípade "evaporovaného" mlieka, myslím že nie je u nás bežné.
alexdidi
Zaujímavý recept na páj. Veru sa gaštany niekedy nahrádzajú fazuľou. Je aj v tomto recepte chuť podobná gaštanom?@arasidka , ak by si mala záujem, tak nemusíš používať lístkové cesto, lebo výborný recept na pájové cesto tu pridala @honestka.
babav
@alexdidi ,chut je zaujimava a co sa mne paci ,ze je to v podstate zdravy kolacik ,ked berieme do uvahy obsah bielkovin z fazule .Nie je narocny na cas ,vyskusaj a daj mi vediet ako chutil;-).Zakladne cesto moze byt aj jednoduche "kolko tvarohu, tolko masla,tolko muky",
na paj staci urobit z 15 dkg .Cesto vydrzi dlzku aj teplotu pecenia bez problemov a je chutne.
abend
arašidka, tvoje komentáre ma pobavia viac ako Silvestrovský program.
evanaaa
Veru tak, gaštany sa nahrádzali fazuľou, tou veľkou červenou, iste aj v cukrárni nepoužívali na kilá gaštany, pyré z fazule je dobré na " gaštanovú " tortu. Babav, mne sa tiež tento recept páči, Salko by som síce použiť nemohla,a le vynašla by som sa - čokoládový krém a na to čokol. poleva.
Arašidka, zase som sa musela smiať, aj som si ťa pri tom predstavila.Že vraj papajové cesto....
honestka
veru az tu sme sa naucili aj tieto typy kolacikov a dnes su pre nas uz zdomacnele a oblubene.
pred dopecenim natriem tenkou vrstvou peanut butter /rozmiesany s troskou mlieka z konzervy/ a veru nabuduce zalejem aj ja cokoladou.
zvoncek
V spomienkach som zabehla do detstva, keď naša mama robievala fazuľovú tortu. Používala k tomu veľkú hnedú fazuľu, možno to bol bôb, pamätám si len, že pred každého z nás vysypala fazuľu a ktorý z nás bol prvý hotový, mal nárok na prvý kúsok z torty. Pamätám si , že to robila podľa receptu zo starej kuchárky, tento recept bol zaradený v kapitolke "vojnová kuchárka". Kde tá kuchárska kniha skončila, to neviem., mne totiž otec k 25-tke daroval novú kuchárku, takže , keď som sa vydala, tak z domu som si odniesla len tú.
jatanika
@babav , prosím ťa, aká je celková gramáž tvojho cesta na pie, príp. z koľkých gramov múky by som si mala spraviť pate brisee, aby ho bolo tak akurát?
babav
@jatanika , mozes pouzit recept na cesto z mojho" Apple tart".
Vygulaj na tenko na velkost formy ,ak ti zvysi ,odloz do chladu
a pouzi neskorsie .
kuchticka
@babav , tento recept som minula ako vela dalsich a objavujem az pri fazulovej torte. Ja sice vela nepeciem v poslednom case (manzel diabetik), ale tento tvoj recept iste vyskusam, lebo ma zaujimaju vsetky recepty ktore obsahuju strukoviny. Vdaka a rc.
babav
@kuchticka ,je jednoduchy na pripravu ,ako vacsina chutnych pajov .Mne sa paci aj ukoncenie ako spomenula @honestka ,
natriet povrch s peanut butter a potom poliat cokoladou.....usetris na kaloriach;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia