Foto: babav
White Bean Pie -je chutny zakusok z bielej fazule okoreneny skoricou ,muskatovym orechom ,hrebickami a zazvorom.Vylepsila som ho karamelovym salkom ,pekanovymi Zobraziť celý popisWhite Bean Pie -je chutny zakusok z bielej fazule okoreneny skoricou ,muskatovym orechom ,hrebickami a zazvorom.Vylepsila som ho karamelovym salkom ,pekanovymi orechmi a cokoladovou polevou.
porcií
príprava
na 220/180 °C
Suroviny
|
|
2 ks, surové |
|
1 salka |
|
2 salky |
|
3/4 salky |
|
1 cl |
|
1/2 cl, -mlety |
|
1/2 cl, mleté |
|
1/2 cl, mlety |
|
1/2 cl |
|
1 salka |
|
1 salka, cele |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Fazulu z konzervy precedime a oplachneme studenou vodou.Otecenu vysypeme do food procesora a rozmixujeme na pyre.
-
3
Odmeriame si potrebne ingrediencie:
-
4
Vajcia vyslahame s cukrom a evaporovanym mliekom.Pridame fazulove pyre a koreniny.Vsetko spolu slahame do penista.
-
5
Hotovu zmes nalejeme do pripravenej okruhlej formy vystlanej pajovym cestom.
-
6
Pecieme 15 minut v rure predhriarej na 220 stupnov C.Po 15 minutach znizime teplotu na 180 stupnov C a pecieme dalsich 35-40 minut.
-
7
Paj je hotovy,mozno ho servovat teply,alebo vychladnuty ozdobeny slahackou, cerstvym ovocim ,vanilkovou zmrzlinou,... Pretoze som ho nechala v rure o chvilu dlhsie ,praskol sa mi.Tak som pokracovala : Najskor som paj poliala skaramelizovanym salkom,
-
8
na povrch salka som rozlozilla polovicky zrniek pekanovych orechov
-
9
a zaliala cokoladovou polevou.
-
10
Po stuhnuti polevy, nakrajane porcie chutili vyborne.
A zaseky - evaporované mlieko, íha, tak nevím, asnaj sa nič nestane, keď bude aj to naše l,5%, no ale čím to mám vystlat? Že papajovým cestom .... ale ich, ná asnaj gevulivatemu nepójdem do Emeriky, šak bude dobré aj to lístkové...pekanové orechy, hm, já mám doma enem Jožove tot z Moravy, asnaj sa s tú fazulu nepobijú.
Ostatné - žádny problém, mám.
No a ešte si nájsť trochu času a "fazuľovú bombu" urobiť.
P.S. ehm, hm.... len tak medzi nami potichu... a je po zjedení reakcia podobná, ako po skonzumovaní fazuľovej polievky?:))))
na paj staci urobit z 15 dkg .Cesto vydrzi dlzku aj teplotu pecenia bez problemov a je chutne.
Arašidka, zase som sa musela smiať, aj som si ťa pri tom predstavila.Že vraj papajové cesto....
pred dopecenim natriem tenkou vrstvou peanut butter /rozmiesany s troskou mlieka z konzervy/ a veru nabuduce zalejem aj ja cokoladou.
Vygulaj na tenko na velkost formy ,ak ti zvysi ,odloz do chladu
a pouzi neskorsie .
natriet povrch s peanut butter a potom poliat cokoladou.....usetris na kaloriach;-)