Fazuľový páj (fotorecept)
Autor receptu: babav
White Bean Pie -je chutny zakusok z bielej fazule okoreneny skoricou ,muskatovym orechom ,hrebickami a zazvorom.Vylepsila som ho karamelovym salkom ,pekanovymi orechmi a cokoladovou polevou.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
15/35 minút na 220/180 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Fazulu z konzervy precedime a oplachneme studenou vodou.Otecenu vysypeme do food procesora a rozmixujeme na pyre.
- Odmeriame si potrebne ingrediencie:
- Vajcia vyslahame s cukrom a evaporovanym mliekom.Pridame fazulove pyre
a koreniny.Vsetko spolu slahame do penista.
- Hotovu zmes nalejeme do pripravenej okruhlej formy vystlanej pajovym cestom.
- Pecieme 15 minut v rure predhriarej na 220 stupnov C.Po 15 minutach znizime teplotu na 180 stupnov C a pecieme dalsich 35-40 minut.
- Paj je hotovy,mozno ho servovat teply,alebo vychladnuty ozdobeny slahackou, cerstvym ovocim ,vanilkovou zmrzlinou,...
Pretoze som ho nechala v rure o chvilu dlhsie ,praskol sa mi.Tak som pokracovala :
Najskor som paj poliala skaramelizovanym salkom,
- na povrch salka som rozlozilla polovicky zrniek pekanovych orechov
- a zaliala cokoladovou polevou.
- Po stuhnuti polevy, nakrajane porcie chutili vyborne.