Fazuľový páj (fotorecept)

Autor receptu: babav

White Bean Pie -je chutny zakusok z bielej fazule okoreneny skoricou ,muskatovym orechom ,hrebickami a zazvorom.Vylepsila som ho karamelovym salkom ,pekanovymi orechmi a cokoladovou polevou.

8-10
porcií
20 minút
príprava
15/35 minút
na 220/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Fazulu z konzervy precedime a oplachneme studenou vodou.Otecenu vysypeme do food procesora a rozmixujeme na pyre.
  3. Odmeriame si potrebne ingrediencie:
  4. Vajcia vyslahame s cukrom a evaporovanym mliekom.Pridame fazulove pyre a koreniny.Vsetko spolu slahame do penista.
  5. Hotovu zmes nalejeme do pripravenej okruhlej formy vystlanej pajovym cestom.
  6. Pecieme 15 minut v rure predhriarej na 220 stupnov C.Po 15 minutach znizime teplotu na 180 stupnov C a pecieme dalsich 35-40 minut.
  7. Paj je hotovy,mozno ho servovat teply,alebo vychladnuty ozdobeny slahackou, cerstvym ovocim ,vanilkovou zmrzlinou,... Pretoze som ho nechala v rure o chvilu dlhsie ,praskol sa mi.Tak som pokracovala : Najskor som paj poliala skaramelizovanym salkom,
  8. na povrch salka som rozlozilla polovicky zrniek pekanovych orechov
  9. a zaliala cokoladovou polevou.
  10. Po stuhnuti polevy, nakrajane porcie chutili vyborne.