Fazuľovo-kakaový koláčik fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 26. novembra 2016
Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept)
Foto: Stanci11

Potrebujem sladké! Učím sa, mozog si pýta, priam kričí :D A nemôžem úplne hrešiť, lebo tréner by mi dal "co proto", takže vyskúšala som recept z vegánskej facebookovej skupiny... len máličko múky, okresala som cukor, no úžasné. Musím sa s ním podeliť, je naozaj výborný a silne kakaový, presne pre čokoholikov. A najlepšie, aj trénerovi chutil :D :D vlastne, celé to skoro spučil sám, tak som musela piecť znova :D riadne ma to pobavilo, ale aj potešilo samozrejme ;)

5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

425 ml konzerva
1 ks
70 g
65 g
40 g
40 ml
1 ČL bez fosfátov
170 ml (ovsené)
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé som poriadne prepláchla fazule - použila som jednu plechovku červených fazulí v klasickom náleve (v žiadnej tej rajčinovej omáčke) - (klasická konzerva 425 ml).

  2. 2

    Fazuľku, banán, roztopený kokosový olej a ovsené mlieko som vymixovala do hladka - z obrázka vidno že tie fazuľové šupky nechajú také mini kúsočky, ale naozaj vôbec to nevadí ;)

    Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vedľa som si zmiešala múku, 1 kopcovatú ČL prdopeču, cukor (v recepte bolo originálne 55 g ale ubrala som), kakao, a štipku soli....

    Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a ďalej som si nasekala čokoládu, a to veľmi voľným štýlom ;)

    Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec som zmiešala vymixovanú tekutú zmes so sypkými surovinami, a keď som mala jednoliate prihodila som nasekanú čokoládu. Konzistencia cesta je vo finále taká hustejšia.

    Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A vyliala som do formy vystlanej papierom na pečenie - v prvom pokuse, oválna forma s priemerom 24 cm.

    Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Piekla som cca 25 min na 200 stupňoch - povrch popukal, plus špajdľový test potvrdil že už je hotovo :)

    Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A v druhom pokuse som chcela aby bol koláčik vyšší, tak som zvolila úzku formu - 24x7 cm. Piekla som pomalšie pri 180 stupňoch, hlavne aby mi to zhora nehorelo ;)

    Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Koláčik je hutný, celkom sýty a to mokré čo vidíte, je áno roztopená čokoláda! Nie je presladený, skôr silne kakaový (kto nerieši váhu tak určite môže dosladiť aj viac).

  10. 10

    A ozaj, sľubujem že po fazuli nenájdete chuťovo ani stopu ;) Ku kávičke ako stvorený...

    Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Haji , ranné vtáča ďakuje a máva nazad ;)

@Monty469 - pokojne recept uprav a vyľad do krásy ;) my trénujúci si také radosti doprajeme až pod stromčekom troška :D

@Martamm , určite si upeč, bude ti chutiť a hlúpych prázdnych kalórií je tam nič moc ;) ďakujem za hviezdičky ;)
eeeej dievčence, ďakujem moc za komentáre :)

@Mitzy , to máš recht že ma vyfičal, ešte som trhla desiatky stránok v knižkách..

@Haji , fazuľku som použila z nemenovaného Lidla konzervovanú, inak s tou klasickou, našťastie mám možnosť domácej a tá sa varí skvelo, a určite by šla použiť tiež ;) len nebola namočená a nachystaná samozrejme... inak šľahačka určite super, alebo preliv z ovocia, alebo zmrzlina sviežej chuti, všetko by to určite zvýšilo celkový efekt ;)
1x haji
Protože já nemám trenéra, tak bych si dala na vrch kopeček šlehačky. Určo výborné, kombinace surovin neotřelá, ale už to tu někdo psal, že fazula se používá jako náhrada kaštanov. Jen trefit dobrou fazulu, bo to co je k mání v obchodě je nějaká podivná sorta, část se uvaří do měkka, část ostane tvrdá.
Jsi odvážná šikulka milá @Stanci11 stvořila jsi zastřenou obdobu "red velvet" po brněnsku. Držím pěsti, ať se mozkovým závitům daří!