Foto: Stanci11
Potrebujem sladké! Učím sa, mozog si pýta, priam kričí :D A nemôžem úplne hrešiť, lebo tréner by mi dal "co proto", takže vyskúšala som Zobraziť celý popisPotrebujem sladké! Učím sa, mozog si pýta, priam kričí :D A nemôžem úplne hrešiť, lebo tréner by mi dal "co proto", takže vyskúšala som recept z vegánskej facebookovej skupiny... len máličko múky, okresala som cukor, no úžasné. Musím sa s ním podeliť, je naozaj výborný a silne kakaový, presne pre čokoholikov. A najlepšie, aj trénerovi chutil :D :D vlastne, celé to skoro spučil sám, tak som musela piecť znova :D riadne ma to pobavilo, ale aj potešilo samozrejme ;)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé som poriadne prepláchla fazule - použila som jednu plechovku červených fazulí v klasickom náleve (v žiadnej tej rajčinovej omáčke) - (klasická konzerva 425 ml).
- 2
Fazuľku, banán, roztopený kokosový olej a ovsené mlieko som vymixovala do hladka - z obrázka vidno že tie fazuľové šupky nechajú také mini kúsočky, ale naozaj vôbec to nevadí ;)
- 3
Vedľa som si zmiešala múku, 1 kopcovatú ČL prdopeču, cukor (v recepte bolo originálne 55 g ale ubrala som), kakao, a štipku soli....
- 4
a ďalej som si nasekala čokoládu, a to veľmi voľným štýlom ;)
- 5
Nakoniec som zmiešala vymixovanú tekutú zmes so sypkými surovinami, a keď som mala jednoliate prihodila som nasekanú čokoládu. Konzistencia cesta je vo finále taká hustejšia.
- 6
A vyliala som do formy vystlanej papierom na pečenie - v prvom pokuse, oválna forma s priemerom 24 cm.
- 7
Piekla som cca 25 min na 200 stupňoch - povrch popukal, plus špajdľový test potvrdil že už je hotovo :)
- 8
A v druhom pokuse som chcela aby bol koláčik vyšší, tak som zvolila úzku formu - 24x7 cm. Piekla som pomalšie pri 180 stupňoch, hlavne aby mi to zhora nehorelo ;)
- 9
Koláčik je hutný, celkom sýty a to mokré čo vidíte, je áno roztopená čokoláda! Nie je presladený, skôr silne kakaový (kto nerieši váhu tak určite môže dosladiť aj viac).
- 10
A ozaj, sľubujem že po fazuli nenájdete chuťovo ani stopu ;) Ku kávičke ako stvorený...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jsi odvážná šikulka milá @Stanci11 stvořila jsi zastřenou obdobu "red velvet" po brněnsku. Držím pěsti, ať se mozkovým závitům daří!
Pocuj, vyfical ta poriadne :-D z popisu receptu citit tu nabudenu energiu! Uc sa lebo u mna to mas dnes zas za pat ;;D
@Mitzy , to máš recht že ma vyfičal, ešte som trhla desiatky stránok v knižkách..
@Haji , fazuľku som použila z nemenovaného Lidla konzervovanú, inak s tou klasickou, našťastie mám možnosť domácej a tá sa varí skvelo, a určite by šla použiť tiež ;) len nebola namočená a nachystaná samozrejme... inak šľahačka určite super, alebo preliv z ovocia, alebo zmrzlina sviežej chuti, všetko by to určite zvýšilo celkový efekt ;)
Jasné, už to vidím, že si použila konzervovanú fazulu, nečetla jsem pozorně. Domáca fazula je nejlepší, o tom žádná, ale tam nejsem, máš výhodu. Jsi ranní ptáče! Tak ať se daří! Mávám!
@Monty469 - pokojne recept uprav a vyľad do krásy ;) my trénujúci si také radosti doprajeme až pod stromčekom troška :D
@Martamm , určite si upeč, bude ti chutiť a hlúpych prázdnych kalórií je tam nič moc ;) ďakujem za hviezdičky ;)
Neboj, nejaké to sladké potom zase niekedy hravo vypotíš :-)