Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept)
Autor receptu: stanci11
Potrebujem sladké! Učím sa, mozog si pýta, priam kričí :D A nemôžem úplne hrešiť, lebo
tréner by mi dal "co
proto", takže vyskúšala som recept z vegánskej facebookovej skupiny... len máličko
múky, okresala som cukor, no
úžasné. Musím sa s ním podeliť, je naozaj výborný a silne kakaový, presne pre
čokoholikov. A najlepšie, aj trénerovi
chutil :D :D vlastne, celé to skoro spučil sám, tak som musela piecť znova :D riadne ma
to
pobavilo, ale aj potešilo samozrejme ;)
5 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Ako prvé som poriadne prepláchla fazule - použila som jednu plechovku červených fazulí v klasickom náleve (v žiadnej tej rajčinovej omáčke) - (klasická konzerva 425 ml).
- Fazuľku, banán, roztopený kokosový olej a ovsené mlieko som vymixovala do hladka - z obrázka vidno že tie fazuľové šupky nechajú také mini kúsočky, ale naozaj vôbec to nevadí ;)
- Vedľa som si zmiešala múku, 1 kopcovatú ČL prdopeču, cukor (v recepte bolo originálne 55 g ale ubrala som), kakao, a štipku soli....
- a ďalej som si nasekala čokoládu, a to veľmi voľným štýlom ;)
- Nakoniec som zmiešala vymixovanú tekutú zmes so sypkými surovinami, a keď som mala jednoliate prihodila som nasekanú čokoládu. Konzistencia cesta je vo finále taká hustejšia.
- A vyliala som do formy vystlanej papierom na pečenie - v prvom pokuse, oválna forma s priemerom 24 cm.
- Piekla som cca 25 min na 200 stupňoch - povrch popukal, plus špajdľový test potvrdil že už je hotovo :)
- A v druhom pokuse som chcela aby bol koláčik vyšší, tak som zvolila úzku formu - 24x7 cm. Piekla som pomalšie pri 180 stupňoch, hlavne aby mi to zhora nehorelo ;)
- Koláčik je hutný, celkom sýty a to mokré čo vidíte, je áno roztopená čokoláda! Nie je presladený, skôr silne kakaový (kto nerieši váhu tak určite môže dosladiť aj viac).

- A ozaj, sľubujem že po fazuli nenájdete chuťovo ani stopu ;) Ku kávičke ako stvorený...