Fazuľovo-kakaový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Potrebujem sladké! Učím sa, mozog si pýta, priam kričí :D A nemôžem úplne hrešiť, lebo tréner by mi dal "co proto", takže vyskúšala som recept z vegánskej facebookovej skupiny... len máličko múky, okresala som cukor, no úžasné. Musím sa s ním podeliť, je naozaj výborný a silne kakaový, presne pre čokoholikov. A najlepšie, aj trénerovi chutil :D :D vlastne, celé to skoro spučil sám, tak som musela piecť znova :D riadne ma to pobavilo, ale aj potešilo samozrejme ;)

5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvé som poriadne prepláchla fazule - použila som jednu plechovku červených fazulí v klasickom náleve (v žiadnej tej rajčinovej omáčke) - (klasická konzerva 425 ml).
  2. Fazuľku, banán, roztopený kokosový olej a ovsené mlieko som vymixovala do hladka - z obrázka vidno že tie fazuľové šupky nechajú také mini kúsočky, ale naozaj vôbec to nevadí ;)
  3. Vedľa som si zmiešala múku, 1 kopcovatú ČL prdopeču, cukor (v recepte bolo originálne 55 g ale ubrala som), kakao, a štipku soli....
  4. a ďalej som si nasekala čokoládu, a to veľmi voľným štýlom ;)
  5. Nakoniec som zmiešala vymixovanú tekutú zmes so sypkými surovinami, a keď som mala jednoliate prihodila som nasekanú čokoládu. Konzistencia cesta je vo finále taká hustejšia.
  6. A vyliala som do formy vystlanej papierom na pečenie - v prvom pokuse, oválna forma s priemerom 24 cm.
  7. Piekla som cca 25 min na 200 stupňoch - povrch popukal, plus špajdľový test potvrdil že už je hotovo :)
  8. A v druhom pokuse som chcela aby bol koláčik vyšší, tak som zvolila úzku formu - 24x7 cm. Piekla som pomalšie pri 180 stupňoch, hlavne aby mi to zhora nehorelo ;)
  9. Koláčik je hutný, celkom sýty a to mokré čo vidíte, je áno roztopená čokoláda! Nie je presladený, skôr silne kakaový (kto nerieši váhu tak určite môže dosladiť aj viac).

  10. A ozaj, sľubujem že po fazuli nenájdete chuťovo ani stopu ;) Ku kávičke ako stvorený...