Fazuľové oriešky

Autor receptu: notak

Fazuľa má mnohoraké využitie v kuchyni. Preto som si dovolil ponúknuť jej netradične upravenú verziu. Budem rád, ak niekto niečo podobné varil či upravoval, keby poskytol svoje verzie.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer namočíme strakatú veľkú fazuľu do studenej vody. Ráno zlejeme, dáme do hrnca s nesolenou vodou a postavíme variť. Keď zovrie ,prevaríme cca 5 minút, vylejeme vodu a dáme novú čistú vodu. Toto opakujeme ešte raz. Zlievame preto aby sme z toho vyvarili puríni a aby fazuľa nás nenadúvala. Keď tretí krát voda zovrie, pridáme kávovú lyžičku sódabikarbóny. To preto aby fazuľa zmäkla. Necháme variť na silnejšom ohni cca 1/2 hodiny. Zlejeme.
  2. Pripravíme si panvicu dáme trochu oleja a postupne osmahneme fazuľu. Osolíme mierne a podávame.
  3. Ďaľšia varianta:
  4. Keď máme fazuľu už prepečenú tak nakrájame do nej paradajky a papriky. Dochutíme mletým čiernym korením. Dobrú chuť :)