Fazuľové oriešky
Autor receptu: notak
Fazuľa má mnohoraké využitie v kuchyni. Preto som si dovolil ponúknuť jej netradične upravenú verziu. Budem rád, ak niekto niečo podobné varil či upravoval, keby poskytol svoje verzie.
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer namočíme strakatú veľkú fazuľu do studenej vody. Ráno zlejeme, dáme do hrnca s nesolenou vodou a postavíme variť. Keď zovrie ,prevaríme cca 5 minút, vylejeme vodu a dáme novú čistú vodu. Toto opakujeme ešte raz. Zlievame preto aby sme z toho vyvarili puríni a aby fazuľa nás nenadúvala. Keď tretí krát voda zovrie, pridáme kávovú lyžičku sódabikarbóny. To preto aby fazuľa zmäkla. Necháme variť na silnejšom ohni cca 1/2 hodiny. Zlejeme.
- Pripravíme si panvicu dáme trochu oleja a postupne osmahneme fazuľu. Osolíme mierne a podávame.
- Ďaľšia varianta:
- Keď máme fazuľu už prepečenú tak nakrájame do nej paradajky a papriky. Dochutíme mletým čiernym korením.
Dobrú chuť :)