Fazuľová kaša (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
U nás sa varili aj takéto jedlá ako je zemiaková , fazuľová , hrachová kaša . Dnes som
uvarila fazuľovú .
Postup
- Večer som fazuľu umyla , namočila do vody . Ráno som vodu zliala a v druhej vode som varila fazuľu do mäkka bez soli .
- Medzitým som umyla 150 g ryže .
- Uvarenú fazuľu som zopár krát rozmixovala . Pridala som soľ , mleté čierne korenie a premiešala som ju .Znovu som dala fazuľu zovrieť a vsypala som do nej umytú ryžu . Už ju nemiešam ,aby mi neprihorela .
- Varila som ju na stíšenom ohni 10 minút . Potom som oheň vypla a nechala ryžu dôjsť .
- Kaša je najlepšia , keď sa zohrieva - čiže na druhý deň .Opekám ju na domácej bravčovej masti , do červena .
- Manžel si k nej dal aj klobásu . Alebo k nej pasuje aj kúsok údeného mäsa.
- Ja klobásu nemusím , tak som si ju dala samotnú . Viem , že jedlo na tanieri nevyzerá vábne , no je chutné .