Fazuľkový rezeň (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Spievaj: My ťa prevalcujeme! My ťa prevaulcujeme! (Singing: We will we will rock you! We will we will rock you!) Toto som povedal Viedenskému rezňu, keď som išiel pripravovať môj Fazuľkový rezeň. A prevalcoval som. Dokázal som to! Chuť čerstvej zelenej fazuľky úplne nahradila chuť mäsa a tak som rád, že aj bez mäsa sa dá pripraviť dobrý rezeň. Preto som tomuto jedlu spracoval aj gastrovideoklip, ktorý vám, ak mi túto prácu pochválite, zverejním. Samozrejme Queen - We Will Rock You!

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté fazuľkové struky očistíme, ...
  2. ... povaríme v posolenej vode, ...
  3. ...scedíme a schladíme v studenej vode.
  4. Z vajec, múky, vody, soli a zeleninového korenia si vymiešame hustejšie cestíčko.
  5. Jednu, dve lyžice cestíčka dáme na rozpálený tuk, poukladáme na to fazuľkové struky, mierne osolíme , ochutíme korením a pridáme opäť cestíčko. Na miernom ohni pomaly, z oboch strán vypražíme a podávame s ľubovoľnou sezónnou prílohou.
  6. Ja som zvolil nové zemiaky, jogurtovu tatársku omáčku a zeleninovú a ovocnú prílohu. Zapíjal som netradične limonádou z domáceho žihľavového sirupu s perlivou minerálkou z ktorej kúpou som prispel jedným centom (že vraj) na výsadbu stromčekov v našich, živelnou pohromou a hnusnou byrokraciou zdevastovaných Tatrách!!!