Fazuľkový rezeň (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Spievaj: My ťa prevalcujeme! My ťa prevaulcujeme! (Singing: We will we will rock you! We will we will rock you!)
Toto som povedal Viedenskému rezňu, keď som išiel pripravovať môj Fazuľkový rezeň. A prevalcoval som. Dokázal som to! Chuť čerstvej zelenej fazuľky úplne nahradila chuť mäsa a tak som rád, že aj bez mäsa sa dá pripraviť dobrý rezeň. Preto som tomuto jedlu spracoval aj gastrovideoklip, ktorý vám, ak mi túto prácu pochválite, zverejním. Samozrejme Queen - We Will Rock You!
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté fazuľkové struky očistíme, ...
- ... povaríme v posolenej vode, ...
- ...scedíme a schladíme v studenej vode.
- Z vajec, múky, vody, soli a zeleninového korenia si vymiešame hustejšie cestíčko.
- Jednu, dve lyžice cestíčka dáme na rozpálený tuk, poukladáme na to fazuľkové struky, mierne osolíme , ochutíme korením a pridáme opäť cestíčko. Na miernom ohni pomaly, z oboch strán vypražíme a podávame s ľubovoľnou sezónnou prílohou.
- Ja som zvolil nové zemiaky, jogurtovu tatársku omáčku a zeleninovú a ovocnú prílohu. Zapíjal som netradične limonádou z domáceho žihľavového sirupu s perlivou minerálkou z ktorej kúpou som prispel jedným centom (že vraj) na výsadbu stromčekov v našich, živelnou pohromou a hnusnou byrokraciou zdevastovaných Tatrách!!!