Fazuľa od maminky
Autor receptu: menska
Toto jedlo nám s obľubou voľakedy dávno robievala naša maminka, lebo bolo lacné a sýte
4-5 porcie |
15 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Vopred namočenú fazuľu uvaríme skoro do mäkka, do tohto pridáme umytú ryžu, soľa cesnak (podľa chuti) a čierne korenie. Dáme do misy z jenského skla a dusíme v rúre až kým ryža nie je mäká a voda úplne vyvretá.
Medzi varením si na masti upražíme na drobno pokrájanú cibuľku. Malo by jej byť veľa.
- Hotové jedno vyberieme na tanier. Rozotrieme ako kašu tak, aby sa trochu popukala fazuĺa a dobre polejeme opraženou cibuľkou.
- Je dobré, keď fazuľu môžeme uvariť vo vode z údeneného masa. V tom prípade môžeme k cibuľke pridať aj kúsky údeného.