Fazuľa od maminky

Autor receptu: menska

Toto jedlo nám s obľubou voľakedy dávno robievala naša maminka, lebo bolo lacné a sýte

4-5
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vopred namočenú fazuľu uvaríme skoro do mäkka, do tohto pridáme umytú ryžu, soľa cesnak (podľa chuti) a čierne korenie. Dáme do misy z jenského skla a dusíme v rúre až kým ryža nie je mäká a voda úplne vyvretá. Medzi varením si na masti upražíme na drobno pokrájanú cibuľku. Malo by jej byť veľa.
  2. Hotové jedno vyberieme na tanier. Rozotrieme ako kašu tak, aby sa trochu popukala fazuĺa a dobre polejeme opraženou cibuľkou.
  3. Je dobré, keď fazuľu môžeme uvariť vo vode z údeneného masa. V tom prípade môžeme k cibuľke pridať aj kúsky údeného.