Foto: tiginko
Niekoľkokrát som už vyskúšala pripraviť fašírky z vareného mäsa z polievky a tieto sú konečne tie "pravé". Za inšpiráciu použiť camembert ďakujem @Tinna333
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 - 600 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1-2 ČL |
|
1 ČL |
|
3 ČL |
|
1 ČL (nemusí byť) |
|
1 PL (alebo majorán) |
|
(chilli) |
|
Postup
-
1
Použila som hovädzie predné, ktoré bolo vložené do vriacej vody pre zachovanie šťavnatosti. Okrem toho mäso obraté z morčacieho krku. Mäso očistené od nežiadúcich častí som zomlela spolu s cibuľou a cesnakom na mäsovom mlynčeku. Pridala som nahrubo nastrúhaný Camembert, vajcia, smotanu a všetky koreniny a bylinky. Z hotovej masy som mokrými rukami tvorila guľky veľkosti väčšej pingpongovej loptičky.
- 2
Fašírky som piekla dvomi spôsobmi, aby som zistila, či bude rozdiel v šťavnatosti. Časť som upiekla pokvapkané olejom v rúre na pečiacom papieri, tieto som ani nesplošťovala, sami sa pri pečení mierne sploštili. Piekli sa na 200° z každej strany 10 minút, viac nepotrebujú. S obavou som očakávala, či sa nebudú roztekať vďaka syru, kedže som ich v ničom neobalila, ale nestalo sa. Len ich treba opatrnejšie obracať, aby sa nepotrhali. Akonáhle boli celé upečené, už pekne držali pokope.
- 3
Ďalšie som upiekla sploštené na olejom vytretej steakovej panvici, z každej strany cca 3-4 minúty.
- 4
Podávala som ich s mladou tekvicou podusenou na cibuli v takmer vlastnej šťave (na začiatku som podliala 1dcl vody) s najemno nastrúhaným zemiakom, ochutenou smotanou, octom a čerstvým kôprom.
- 5
Fašírky ma prekvapili svojou šťavnatosťou, zrejme je to kvôli absencii akéhokoľvek zahusťovadla - strúhanky, žemle a pod. a pridaniu smotany. Môj drahý tvrdí, že sú tie z panvice trochu šťavnatejšie. Určite preto, lebo ako správny chlap má v chuťových bunkách zakódované, že fašírky majú byť vyprážané :-) Ja som veľmi rozdiel necítila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@izabella u nás sa veru nerobievali, buď sa pekné mäso podávalo s cibuľovou, chrenovou alebo paradajkovou omáčkou, alebo mama kúpila na polievku podradnejšie mäso, ktoré sa obralo do polievky a zvyšok vyhodil
@abul @ywett @katka @methi vďaka za pochvalu, nejde o žiadnu vedu v tomto prípade, ale som rada že som našla ďalšie uplatnenie pre mäso z polievky
@havino v iných rodinách sa zhrozia, keď sa povie, že išlo pekné mäso z polievky psovi, ale vo vašom prípade je Laky rovnoprávny člen rodiny :-) Vždy ma poteší, keď som niekomu užitočná, aj keď len receptom na bezmúčne "prívarky"
@sovka ja skôr ako v pondelok rada využívam mäso v sobotu, rovno z polievky urobím aj druhé jedlo. Robím tak hlavne vtedy, keď je málo času alebo chuti vyvárať. Často si polievku navarím v piatok večer a v sobotu už len dorobím niečo z mäsa z nej, u nás je cez víkend priveľa iných aktivít než varenie :-)
vďaka @Zuzanka , ako ťa poznám, určite ti to bude chutiť :-)
Tak nemusela som sa o zem hadzat ;-)
Su vyborne, krasne drzali tvar pocas celeho vysmazania. Otacala som dvoma polievkovymi lyzicami. Mäso som mlela 2x. Prvy x na väcsich ockach a 2x na mensich. S masou sa velmi dobre pracovalo, akurat ja som nerobila mokrymi rukami, ale namacala som si pol. lyzicu v miske so studenou vodou ( som sa bala, ze mi budu fasirky na panvici inak velmi prskat).
Resume: Ak Vam zostane hovädzie mäso z polievky, je tento recept urcite vysoko hodnotny na jeho dalsie, uplne ine spracovanie. VELMI ODPORUCAM
teší ma @mirkamt :-)