Fašírky z vareného mäsa so syrom

Autor receptu: tiginko

Niekoľkokrát som už vyskúšala pripraviť fašírky z vareného mäsa z polievky a tieto sú konečne tie "pravé". Za inšpiráciu použiť camembert ďakujem @Tinna333

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som hovädzie predné, ktoré bolo vložené do vriacej vody pre zachovanie šťavnatosti. Okrem toho mäso obraté z morčacieho krku. Mäso očistené od nežiadúcich častí som zomlela spolu s cibuľou a cesnakom na mäsovom mlynčeku. Pridala som nahrubo nastrúhaný Camembert, vajcia, smotanu a všetky koreniny a bylinky. Z hotovej masy som mokrými rukami tvorila guľky veľkosti väčšej pingpongovej loptičky.
  2. Fašírky som piekla dvomi spôsobmi, aby som zistila, či bude rozdiel v šťavnatosti. Časť som upiekla pokvapkané olejom v rúre na pečiacom papieri, tieto som ani nesplošťovala, sami sa pri pečení mierne sploštili. Piekli sa na 200° z každej strany 10 minút, viac nepotrebujú. S obavou som očakávala, či sa nebudú roztekať vďaka syru, kedže som ich v ničom neobalila, ale nestalo sa. Len ich treba opatrnejšie obracať, aby sa nepotrhali. Akonáhle boli celé upečené, už pekne držali pokope.
  3. Ďalšie som upiekla sploštené na olejom vytretej steakovej panvici, z každej strany cca 3-4 minúty.
  4. Podávala som ich s mladou tekvicou podusenou na cibuli v takmer vlastnej šťave (na začiatku som podliala 1dcl vody) s najemno nastrúhaným zemiakom, ochutenou smotanou, octom a čerstvým kôprom.
  5. Fašírky ma prekvapili svojou šťavnatosťou, zrejme je to kvôli absencii akéhokoľvek zahusťovadla - strúhanky, žemle a pod. a pridaniu smotany. Môj drahý tvrdí, že sú tie z panvice trochu šťavnatejšie. Určite preto, lebo ako správny chlap má v chuťových bunkách zakódované, že fašírky majú byť vyprážané :-) Ja som veľmi rozdiel necítila.