Farebný kuskus (fotorecept)
Autor receptu: alexola
Tento recept vznikol na základe potreby "vykúzliť" zdravé, rýchle a chutné jedlo do práce :)
Kuskus som spoznala vo Francúzsku, no tento môj výmysel s baklažánom mi chutí viac.
2 porcie |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si všetko potrebné, zeleninu umyjeme :) Pri príprave receptu boli použité len ingrediencie, ktoré vidno na fotke ( PL oleja sa ťažko fotí, na fotografii teda jediná uvedená nie je)
- Cesnak nakrájame nadrobno, baklažán na tenké pásiky (alebo podľa chuti), rajčiny na kocky a papriku na kolieska.
- Na oleji opražíme nakrájaný cesnak, pridáme nakrájanú zeleninu, trošku vody a dusíme do mäkka.
- Po udusení zeleniny ochutíme provensálskou zmesou korenia, pridáme suchý kuskus (1diel) a zalejeme rovnakým dielom horúcej vody, v ktorej sme rozpustili bujónovú kocku.
- Zmes chvíľu miešame, kým sa voda celkom stratí.
- Dobrú chuť! Na obrázku je finálna konzistencia kuskusu, ako "prílohu" som zvolila uhorkový šalát so soľou, cukrom a sušenou bazalkou.