Farebný kuskus (fotorecept)

Autor receptu: alexola

Tento recept vznikol na základe potreby "vykúzliť" zdravé, rýchle a chutné jedlo do práce :) Kuskus som spoznala vo Francúzsku, no tento môj výmysel s baklažánom mi chutí viac.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si všetko potrebné, zeleninu umyjeme :) Pri príprave receptu boli použité len ingrediencie, ktoré vidno na fotke ( PL oleja sa ťažko fotí, na fotografii teda jediná uvedená nie je)
  2. Cesnak nakrájame nadrobno, baklažán na tenké pásiky (alebo podľa chuti), rajčiny na kocky a papriku na kolieska.
  3. Na oleji opražíme nakrájaný cesnak, pridáme nakrájanú zeleninu, trošku vody a dusíme do mäkka.
  4. Po udusení zeleniny ochutíme provensálskou zmesou korenia, pridáme suchý kuskus (1diel) a zalejeme rovnakým dielom horúcej vody, v ktorej sme rozpustili bujónovú kocku.
  5. Zmes chvíľu miešame, kým sa voda celkom stratí.
  6. Dobrú chuť! Na obrázku je finálna konzistencia kuskusu, ako "prílohu" som zvolila uhorkový šalát so soľou, cukrom a sušenou bazalkou.