Orechy

Fantastický raw parmezán

Autor receptu: bylinkyzbabickinejzahrady

Tak toto ma dostalo! Keď som prvýkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička prázdna! Toto nie je obyčajná náhrada parmezánu, ktorú ako alternatívu vyhľadávajú vegáni, či alergici na laktózu, toto je "pokrm", ktorý by mal byť súčasťou bežného jedálnička, či ste raw, vegán alebo čokoľvek iné. Je výborný na posyp cestovín, polievok, praženice, hrianky, šalátov a všade tam, kde obvykle dávate parmezán, ale aj kde ho nedávate.

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme všetky suroviny - vlašské orechy sú výborný zdroj zdravých olejov, himalájska soľ so zníženým obsahom sodíka neupcháva cievy a nezvyšuje tlak, lahôdkové droždie nazývané aj Tebi droždie neaktívne sypké droždie, ktoré nenakysne, nezaťažuje žalúdok, nespôsobuje kyselinu, či nadúvanie, má vysoký obsah vitamínu B, je vhodné pre športovcov, vegetariánov, mamičky aj deti.
  2. Rozmixujte v mixéri s "S" nožmi, v takom kde zvyknete mixovať orechy na koláč :) Nemixujte dlho, aby vám nevznikla orechová masa, parmezán by mal byť sypký alebo hrudkovejší - presne tak ako to máte radi.
  3. Hotovo :) Uchovávame v chladničke. Vydrží dlho ... ale u nás nie :)