Fantastické vianočné medovníčky
Autor receptu: gazana
Tento recept na medovníčky používame už dlhé roky v predvianočnom období.
Medovníčky sú mäkučké, chutné a voňavé.
250 ks porcií |
30 min, zrenie 4 dni minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny, ktoré sú izbovej teploty spolu spracujeme, zamiesime a odložíme vyzrieť pri izbovej teplote do jenskej misy uzatvorené min. na 4 dni. Potom premiesime, vyvaľkáme na 2-3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vystlanom alobalom na 180˚C vo vyhriatej rúre cca 5 min. Po upečení horúce potrieme rozšľahaným bielkom. Z tejto dávky vyjde asi 8 plechov. Pred pečením môžeme medovníčky ozdobiť vlašským orechom, mandľou alebo lieskovcom, alebo po upečení a vychladnutí polevou.
- Poleva:
Suroviny vymiešame do hladka, naplníme igelitové vrecko, na ktorom odstrihneme maličký otvor v rožku a zdobíme. Polevu musíme nechať dobre vyschnúť.
Medovníčky skladujeme v uzatvorenej nádobe.