Fánky z TV (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Viem, že tu nájdete veľa receptov na fánky. Nepátrala som, či tu takýto recept náhodou už nieje. Hoci som vyskúšala aj iné, vždy sa vrátim k môjmu prvému receptu, ktorý mám z TV z pred 25 rokov. Nie sú mastné.
30-40 minút príprava |
1-2 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si tieto suroviny.
- Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto.
- Na pomúčenej doske cesto rozgúľame na hrúbku 0,5 mm.
- Radielkom rozkájame na trojuholníky. V každom trojuholníku urobíme otvor, cez ktorý prevlečieme špic fánky.
- Takto pripravené fánky kladieme do horúceho oleja a do ružova z oboch strán osmažíme. Do oleja vždy vložíme surovú mrkvu alebo suchú kôrku, aby sa neprepaľoval olej. Kladieme na pijavý papier, aby sme zbavili fánky zvyšného oleja.
- Potom ich obalíme v práškovom a vanilkovom cukre. A môžeme podávať. " Dobrú chuť! "