Fánky s malinovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Rozmiešame smotanu so žĺtkami, rumom a soľou, postupne primiešavame múku. Dobre vymiesené cesto rozvaľkáme; nech je redšie ako na rezance. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, radielkom rozkrájame na obdĺžniky.
  2. Na každom obdĺžniku urobíme radielkom 3 pásiky, aby sa fánky vyformovali. V malej nádobe zohrejeme viac oleja, v ktorom budeme vyprážať fánky. Priemer nádobky by mal byť kratší ako dĺžka fánok, aby sa nám v oleji vytvarovali a vyprážane z obidvoch strán vždy po 1 kuse. Ihneď po vypražení fánky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
  3. Podávame s malinovou omáčkou, pripravenou z 40 dag mrazených malín a 20 dag malinového sirupu a zahustenou 10 dag solamylu alebo želatíny.